12 Permainan Memasak Makanan Jepun Terbaik pada tahun 2020

Makanan dari Sakura, Jepun, diketahui mempunyai rasa yang sangat unik dan tentu saja enak. Tidak hairanlah, banyak menu makanan Jepun baik makanan jalanan dan makanan lain terkenal dan digemari oleh hampir semua orang di dunia. Makanan istimewa Jepun sendiri mempunyai banyak pilihan, mulai dari ramen, sushi, katsu ayam, karaage, teriyaki daging sapi hingga makanan jalanan seperti tempura, takoyaki, okonomiyaki hingga monjayaki.

Saya begitu terkenal dengan makanan khas Tanah Matahari Terbit, permainan pemaju pada Android untuk membuat dan melepaskan makanan memasak permainan Jepun yang sangat menarik dan menyeronokkan untuk bermain, anda tahu .

Kali ini, ia akan memberikan cadangan untuk permainan memasak makanan Jepun yang mesti anda cuba mainkan. Baik , ingin tahu, betul , permainan apa yang akan kita bincangkan dalam artikel ini? Ayuh, lihat perbincangan di bawah sahaja.

 1. Ramen Sensei 2

ramensensei2

Pertama, ada permainan memasak makanan Jepun yang disebut Ramen Sensei 2. Permainan ini membolehkan anda membina perniagaan ramen gergasi anda sendiri. Di samping itu, dalam permainan yang dibuat oleh pembangun Kairosoft ini, anda boleh memasak pelbagai jenis ramen dengan sup yang berbeza. Oh ya , dalam permainan Ramen Sensei 2 ini, anda juga boleh bermain permainan mini yang tidak kurang menarik, anda tahu.

Adakah anda berminat untuk mencuba permainan Ramen Sensei 2 ini? Ayuh, muat turun aplikasi permainan memasak makanan Jepun Ramen Chain 2 di sini.

2. To-Fu Oh! Sushi

tauhu ohsushi

Seterusnya, ada To-fu Oh! Sushi. Permainan ini yang dibuat oleh pembangun Smart Education, LTD membolehkan anda membuat sendiri hidangan Jepun yang terkenal dan digemari ramai orang, iaitu sushi. Anda diminta membuat sushi untuk pelanggan yang datang ke restoran sushi anda. Namun, dalam permainan Sushi To-Fu Oh! Ini, anda tidak perlu memasak sushi mengikut pesanan pelanggan.

Kenapa? Kerana dalam permainan Sushi To-Fu Oh! Ini, pelanggan akan senang menikmati sushi yang anda buat sebelumnya. Sila muat turun  permainan To-Fu Oh! Sushi melalui pautan ini.

3. Makan Malam Hati Lapar: Kisah Kehidupan Bintang-Bintang

hati lapar

Seterusnya, terdapat Hunger Hearts Diner: Kisah Kehidupan Bintang-Bintang. Dalam permainan ini, anda memainkan peranan sebagai nenek yang baik hati yang menjalankan perniagaan tempat makan milik suaminya yang sedang sakit.

Nenek itu melayani pelanggan dan membuat pelbagai hidangan Jepun yang lazat. Bukan hanya memasak, nenek itu juga berinteraksi dengan pelanggannya dan mendengar kisah pelanggan yang datang ke tempat makannya. The Hungry Hearts Diner Game: A Tale of Star-Crossed Souls mempunyai jalan cerita yang sangat unik.

Jadi, anda dijamin tidak mudah bosan memainkannya. Bagaimana anda mahu mencuba aplikasi yang satu ini? Muat turun  permainan Hungry Hearts: Kisah Bintang-Bintang yang Terlintas di sini.

4. Shiggys Takoyaki

Shiggys Tako

Yang, anyway , adalah tidak biasa dengan takoyaki? Makanan jalanan khas Jepun adalah bulat dengan pengisian sotong dan beberapa bahan lain sangat digemari oleh masyarakat Jepun dan juga hampir semua penduduk dunia tahu jalan ini . Atas sebab ini, pemaju Ducks on The Air melancarkan takoyaki memasak permainan yang sangat mudah tetapi addcitive alias boleh menyebabkan ketagihan.

Dalam permainan satu ini, anda harus membuat takoyaki sebanyak mungkin dan mengumpulkan mata sebanyak mungkin untuk mencapai skor tertinggi. Nah, walaupun kelihatan mudah, permainan ini ternyata sangat mencabar dan agak sukar untuk dimainkan. Adakah anda ingin tahu? Sila muat turun  permainan Shiggys Takoyaki di sini sekarang.

 5Rantaian Ramen

ramenchain

Touchten Permainan pemaju dari Indonesia juga tidak mahu kalah, anda tahu . Yup , Touchten Games melancarkan permainan memasak makanan Jepun, Ramen Chain yang sangat digemari oleh pengguna telefon pintar Android. Dalam permainan ini, Anda ditugaskan melayani pengguna yang memesan pelbagai jenis ramen yang enak. Permainan Ramen Chain membolehkan anda mempunyai banyak cawangan restoran makanan Jepun ini.

Nah, adakah anda berminat untuk mencuba permainan kanak-kanak ini? Ayuh, muat turun aplikasi Ramen Chain sekarang dengan mengklik pautan ini.

6. Permainan Makanan Pembuat Makanan Jepun

Permainan Makanan Pembuat Makanan Jepun

Permainan Makanan Pembuat Makanan Jepun adalah permainan yang ditujukan untuk kanak-kanak. Dalam permainan, pemain akan diajar cara memasak makanan khas Jepun. 4 jenis makanan yang boleh dimasak dalam permainan ini, termasuk Sushi, Tempur, Takoyaki, dan mi khas Jepun.

Baiklah, tugas pemain adalah memilih masakan yang ingin dimasak. Setelah memilih menu, barulah pemain menyediakan peralatan dan bahan untuk memasak. Sekiranya semua bahan dan alat lengkap, pemain boleh memasak makanan yang dipilih. Akhirnya, berikan sentuhan hiasan yang unik untuk makanan yang dimasak. Ringkas,  bukan ?

7. Sushi Diner - Permainan Memasak yang Menyeronokkan

Sushi Diner - Permainan Memasak yang Menyeronokkan

Seperti namanya, permainan ini mengajak pemain untuk memasak sushi gaya Jepun. Tetapi unik, anda bukan hanya memasak di Jepun kerana Sushi Diner - Fun Cooking Game telah menyediakan pelbagai tempat di dunia untuk menjajakan sushi, misalnya Amerika. Nah, setiap kali anda berjaya menjual sushi, anda boleh terus ke misi seterusnya.

Setiap misi mempunyai tahap kesukaran yang berbeza. Malah, setiap misi juga meminta pemain memasak pelbagai jenis sushi. Oh ya,  semua hidangan yang dimasak di Sushi Diner - Fun Cooking Game dilengkapi dengan bahan berkualiti premium. Terdapat kira-kira 150 bahan untuk membuat sushi dan sashimi yang siap dijual kepada pelanggan. Berminat untuk bermain permainan?

8. Rantai Makanan Jepun

japanfoodchain

Japan Food Chain dari pembangun aplikasi Touchten Games dari Indonesia juga wajib anda cuba. Permainan oleh anak bangsa memerlukan anda bertindak sebagai pemilik restoran makanan Jepun.

Anda boleh memasak pelbagai menu makanan Jepun mulai dari kari don, sushi hingga membuat bento yang enak untuk dihidangkan kepada pelanggan. Sekiranya anda berminat untuk mencuba permainan yang satu ini, sila muat turun Rantai Makanan Jepun melalui Google Play Store dengan mengklik pautan ini.

9. Ramen menggila

ramencraze

Seterusnya, ada Ramen Craze. Permainan ini membolehkan anda menjadi Ramen Chef yang dapat memasak ramen yang enak. Anda boleh memasak ramen dengan lebih daripada seratus ramuan yang ada.

Sekarang, dalam permainan ini yang dibuat oleh pemaju Sanopy Limited, anda boleh membuka beberapa cawangan restoran ramen yang berlainan di bandar-bandar yang berbeza. Bagaimana, anda berminat bermain permainan Ramen Craze ini ? Sila muat turun  permainan memasak makanan Jepun yang menarik ini di sini.

10. Rakan Sushi

Permainan memasak makanan Jepun Sushifriends

Akhirnya, ada Sushi Friends. Sama seperti Sushi House dan To-Fu Oh! Sushi, dalam permainan ini, anda diminta untuk melayani pelanggan dan membuat sushi yang dipesan mereka. Anda boleh membuat lebih dari dua ratus menu sushi lazat dalam permainan Sushi Friends.

Selain sushi, anda boleh memasak lebih dari sepuluh lauk untuk pelanggan. Ingin mencuba permainan Sushi Friends 3 ini? Sila muat turun aplikasi permainan Sushi Friends terus di sini.

11. Rumah Sushi

rumah sushih

Selain To-Fu Oh! Sushi, yang sangat menarik untuk dimainkan, anda juga boleh mencuba permainan Sushi House oleh pembangun Micube, Sushi House. Dalam permainan ini, anda bertindak sebagai koki sushi yang harus melayani pelanggan yang memesan menu sushi di restoran sushi anda.

Permainan Sushi House membolehkan anda membuat pelbagai menu sushi yang enak dari 21 ramuan yang berbeza. Malangnya, permainan ini tidak lagi tersedia di PlayStore.

12. Rumah Ramen

rumah ramen

Selain Sushi House, pembangun Micube juga melancarkan permainan Ramen House, anda tahu. Bentuk permainannya tidak jauh berbeza dengan Sushi House, hanya saja, seperti namanya, permainan ini mengharuskan anda memasak ramen yang enak untuk pelanggan.

Ramen House memiliki lebih dari seratus tahap permainan dengan pelbagai menu makanan dan minuman. Sekiranya anda ingin mencuba aplikasi permainan memasak Ramen House ini, anda harus mencarinya di tempat lain kerana permainan ini tidak lagi tersedia di PlayStore.

Itulah sepuluh cadangan permainan memasak makanan Jepun yang mesti anda cuba mainkan. Permainan di atas sangat menarik dan boleh membuat anda sukar untuk melarikan diri dari skrin mudah alih. Bagaimana, anda berminat bermain permainan di atas secara langsung?