10 Permainan Penjagaan Bayi Terbaik di Telefon Pintar Android

Permainan menjaga bayi adalah salah satu jenis permainan yang sesuai untuk dimainkan oleh sesiapa sahaja. Anda akan dilatih untuk menjaga bayi secara normal. Merawat bayi adalah aktiviti mudah yang tidak mudah. Oleh itu, melalui permainan ini anda dapat perlahan-lahan belajar bagaimana menjaga bayi dengan cara yang menyeronokkan. Ingin bermain permainan? Lihat ulasan hingga akhir, ya.

10 Permainan Penjagaan Bayi Terbaik

Caris signal kali ini akan memberikan tinjauan ringkas mengenai beberapa permainan untuk menjaga bayi yang boleh anda muat turun di telefon pintar Android anda. Anda hanya mengunjungi Play Store atau pautan dari Google Play kemudian mencari permainan ini dan memuat turunnya.

1. Merawat Bayi dengan Anna

jaga bayi dengan Anna

Anda akan menjadi ibu kepada bayi bernama Anna dalam permainan ini. Anda akan benar-benar merasakan perasaan menjadi ibu kepada bayi. Anna yang menggemaskan akan membuat anda merasa gembira dan gembira bermain permainan ini.

Permainan penjagaan bayi ini berwarna-warni dan Anna adalah watak bayi yang comel dan terdapat banyak aktiviti yang perlu dilakukan. Aktiviti-aktiviti ini termasuk membangunkan Anna pada waktu pagi, memandikan Anna, memilih dan menggayakan pakaian yang comel dan cantik untuk Anna.

Bukan itu sahaja, anda juga bertanggungjawab menyediakan makanan yang enak dan berkhasiat untuk Anna. Berminat untuk bermain permainan ini? Untuk memainkan permainan menarik ini dan menjadi ibu, anda boleh memuat turunnya dengan segera di pautan ini

2. Penjagaan Bayi Saya

permainan penjagaan bayi

Dalam permainan ini, anda akan memainkan peranan sebagai pengasuh di taman asuhan anak-anak anda. Terdapat bilik yang sejuk dan menarik untuk bayi-bayi ini. Jadi, anda bukan sahaja akan menjaga satu bayi, tetapi beberapa bayi sekaligus.

Beberapa ciri yang anda dapat merangkumi 5 bayi yang comel dan menggemaskan dengan pelbagai ekspresi di wajah mereka. Juga permainan ini mempunyai kesan bunyi yang indah. Malah permainan ini mempunyai ilustrasi HD yang indah dan warna terang.

Jangan lupa permainan ini menyediakan lebih daripada 50 jenis pakaian bayi yang comel dan berbeza. Anda juga akan melakukan 7 aktiviti menarik dan berbeza. Adakah anda berminat dengan permainan penjagaan bayi yang menyeronokkan ini? Muat turun permainan dengan segera di pautan ini.

3. Penjagaan Bayi Saya 2

Permainan Penjagaan Bayi Hazel

Masih dengan permainan dengan konsep menjaga bayi. Kali ini permainan ini diberi nama My Baby Care 2. Permainan yang satu ini adalah salah satu permainan Baby Hazel yang paling menarik. Ya, di sini anda harus menjaga Baby Hazels yang memerlukan pertolongan.

Baby Hazel masih bayi yang tidak dapat melakukan semuanya sendirian. Anda boleh membantunya mandi, menggosok gigi, malah membantunya memasak. Bolehkah anda membantu menjaga Baby Hazel? Klik di sini untuk memuat turun permainan My Baby Care 2.

Selain permainan penjagaan bayi, anda juga dapat memainkan beberapa permainan yang membawa watak Baby Hazel dengan melihat 10 Permainan Baby Hazel Terbaik ini.

4. Penjagaan bayi

Penjagaan Bayi

Permainan penjagaan bayi yang menarik ini didakwa tidak membosankan pemain. Kerana, dalam penjagaan Bayi banyak dilakukan oleh jururawat. Bukan hanya untuk menenangkan bayi yang rewel, anda juga harus mengajaknya bermain, memberinya susu, memberi makanan, untuk menemaninya tidur sehingga dia tidur.

Yang baik, ada kelebihan lain yang ditawarkan oleh Baby care, iaitu kapasiti permainan yang agak ringan hanya 16MB. Jadi, permainan ini tidak akan mengambil terlalu banyak ruang pada telefon bimbit anda. Berminat untuk bermain? Anda boleh memuat turun permainan secara langsung di sini.

5. Penjagaan Bayi & Permainan Kanak-kanak

Penjagaan Bayi & Permainan Kanak-kanak

Baby Care & Dress Up Kids Game adalah salah satu permainan yang dikembangkan dan dikembangkan oleh pembangun TabTale. Permainan ini ditujukan untuk kanak-kanak dengan tujuan agar anak-anak dapat belajar bertanggungjawab untuk menjaga anak.

Di sini pemain akan diminta untuk menjaga bayi. Jadi, pemain bertanggungjawab untuk mandi, menyediakan makanan berkhasiat, untuk meletakkan pakaian pada bayi. Jangan lupa, anda juga harus mengajak bayi bermain supaya dia tidak bosan. Ingin mencuba? Dapatkan permainan di sini.

6. Bayi Kecil Saya

Bayi Kecil Saya

Hampir 70,000 kali pengguna Android memuat turun permainan My Little Baby di PlayStore. Permainan untuk menjaga bayi yang satu ini tidak kurang hebatnya dengan permainan lain. Dalam permainan, sudah tentu anda akan ditugaskan untuk menjaga bayi.

Pemain mesti memberikan makanan tepat pada waktunya kepada bayi. Anda juga boleh mengajak bayi bermain di taman. Sebenarnya, anda juga bertanggungjawab untuk meletakkan bayi anda tidur. Semua mesti dilakukan dengan penuh tanggungjawab dan kasih sayang ya. Muat turun Bayi Kecil Saya di sini.

7. Bayi Kembar - Penjagaan Bayi yang Baru Lahir

Bayi Kembar - Penjagaan Bayi yang Baru Lahir

Kurang mencabar dengan hanya menjaga satu bayi? Maka anda harus mencuba permainan ini untuk menjaga kembar. Adakah Bayi Kembar - Penjagaan Bayi yang akan menjadikan pemain menjaga dua bayi sekaligus. Bayi dalam permainan ini mempunyai watak yang suka bertengkar.

Jadi di sini anda bukan hanya memberi makan, berpakaian, dan mandi. Sebabnya, anda juga harus masuk campur ketika si kembar mula bertengkar. Sekarang, bolehkah anda memisahkan dua bayi dalam Bayi Kembar - Penjagaan Bayi Baru Lahir? Sekiranya anda boleh, buktikan dengan bermain permainan di sini.

8. My Newborns Kids - Permainan Penjagaan Bayi

My Newborns Kids - Permainan Penjagaan Bayi

Permainan ini dimulakan dengan gambaran seorang ibu yang melahirkan bayi kecil yang comel. Permulaan cerita, anda harus menolong ibu semasa bersalin dengan membawanya ke hospital dan menolong doktor melahirkan bayinya. Selepas itu, tugas utama bermula.

Anda ditugaskan untuk menolong ibu baru melahirkan bayi dengan menjadi pengasuh bayi untuk bayi mereka. Menjadi pengasuh bayi ada banyak perkara yang perlu dilakukan. Beberapa perkara yang mesti dilakukan ialah memandikan bayi, memberi makan bayi, memakai pakaian yang comel, untuk mengajaknya bermain. Adakah anda bersedia untuk melakukan semua kerja? Sekiranya sudah siap, anda boleh bermain permainan di sini.

9. Penjagaan Bayi & Penjagaan Kanak-kanak

Penjagaan Bayi & Penjagaan Kanak-kanak

Seperti namanya, permainan ini akan meletakkan anda sebagai pengasuh bayi yang bertanggungjawab menjaga bayi. Banyak perkara yang harus dilakukan, seperti menawarkan mandi, memandikannya, mengajaknya bermain, meletakkan bayi tidur. Sekiranya anda dapat melakukannya, anda boleh memuat turun permainan secara langsung di sini.

10. Penjagaan dan Pakaian Harian Bayi

Penjagaan dan Pakaian Harian Bayi

Seterusnya, kami mencadangkan permainan Baby Daily Care and Dressup. Permainan ini juga mempunyai konsep yang serupa dengan permainan lain di mana anda harus menyediakan semua keperluan bayi anda, dari makanan, pakaian, hingga mainan. Bukan itu sahaja, anda juga dibenarkan untuk menghiasi bilik bayi,  anda tahu. Adakah anda mahu bermain permainan? Muat turun di sini.

Cadangan Permainan Lain

Terdapat satu lagi permainan menarik dengan konsep menjaga bayi. Tetapi sayangnya, beberapa permainan yang disyorkan tidak lagi tersedia di PlayStore. Mari lihat permainan ini yang kami cadangkan.

1. Permainan untuk menjaga bayi yang baru lahir

permainan merawat bayi baru

Permainan ini akan memberi anda peluang untuk menjaga bayi sesuai dengan apa yang dijelaskan dalam permainan. Permainan percuma yang boleh dimuat turun ini hanya berukuran 4.24MB, menjadikannya ringan dan mudah dimainkan.

Permainan menyeronokkan ini mempunyai beberapa ciri utama di dalamnya, termasuk banyak aktiviti dalam merawat bayi. Juga, terdapat banyak tahap yang akan muncul hingga ke tahap mana anda dapat memainkan permainan ini. Malah permainan ini senang dimainkan oleh sesiapa sahaja. Apatah lagi, permainan penjagaan bayi ini adalah permainan tepat pada masanya.

2. Penyusuan Kelahiran Baru Lahir

Makan Kelahiran Baru Lahir

Permainan menjaga dan merawat bayi agak unik dan menyeronokkan. Dalam permainan ini, anda bukan sahaja akan menjaga bayi tetapi juga mengambil bahagian dalam menyediakan peralatan dan kelahiran bayi. Banyak aktiviti dahaga dilakukan, misalnya membeli makanan untuk bayi di kedai.

Bukan itu sahaja, anda juga harus pergi ke hospital untuk membantu kelahiran bayi yang salah satunya membekalkan oksigen. Anda juga akan membantu memeriksa kadar jantung dan tekanan darah ibu. Sebenarnya, anda akan membantu mengetahui keadaan kanak-kanak menggunakan ultrasound.

Setelah selesai, akhirnya bayi dilahirkan dan anda harus mula menjaganya. Anda akan memandikan bayi dengan bersih, kemudian mengenakan pakaian sehingga bayi siap untuk mula makan. Kemudian, anda akan mula memberikan segelas susu kepada bayi.

3. Penjagaan Bayi yang Baru Lahir

Penjagaan Bayi yang Baru Lahir

Terdapat bayi baru dan sekarang anda harus bertanggungjawab untuk menjaga bayi. Permainan Newborn Baby Caring akan membawa pemain menjadi watak yang bertanggungjawab menjaga bayi. Anda boleh mulakan dengan memandikan bayi sehingga berpakaian.

Anda juga boleh memberi makanan dan mengajaknya bermain. Istimewa, Penjagaan Bayi yang Baru Lahir mempunyai ciri di mana anda boleh melekatkan aksesori comel pada rambut bayi. Malah, pemain juga bebas untuk menghias bilik bayi.

4. Penjagaan Bayi Comel

Penjagaan Bayi Comel

Ingin menjaga bayi yang comel dan comel? Kemudian anda boleh mencuba Cute Baby Care. Permainan ini siap dengan bayi comel untuk anda jaga. Sudah tentu anda harus memberinya makan, ganti lampin, malah memandikannya.

Kadang kala bayi comel ini akan menangis dan meminta anda bermain dengannya. Jadi, anda juga harus bersedia bermain dengan bayi comel di Cute Baby Care.

5. Pengasuh Hari Pertama Mania

Mania Pengasuh Hari Pertama

Oleh itu, menjaga anak kembar tidaklah mudah. Namun, anda dapat merasakan cabaran untuk merawat anak kembar dengan permainan Babysitter First Day Mania. Permainan ini mengajak para pemain untuk menjaga dua bayi sekaligus. Ya, tugas pemain adalah mengajak mereka bermain, memberi makan makanan, untuk menenangkan bayi yang rewel.

Bukan itu sahaja, anda juga harus memandikan bayi untuk memilih pakaian yang sesuai untuk anak kembar. Tetapi, kemudian anda boleh menjemput anak kembar ini untuk mengunjungi festival dan pastinya akan menggembirakan dan membahagiakan bayi.

Itulah beberapa jenis permainan penjagaan bayi yang boleh anda muat turun di telefon pintar Android anda. Di mana sahaja anda berada, anda boleh memainkannya dengan mudah. Sekiranya terdapat permainan penjagaan bayi lain yang belum disenaraikan di atas, sila kongsikannya dengan ruangan komen di bawah.