Abadikan Momen Terindah di Wonder Photo Shop Bandung

Isnin, 18 November 2019 adalah hari bersejarah bagi WPS atau Wonder Photo Shop kerana telah berjaya membuka kedai pertama mereka di kota Bandung. Terletak di pusat membeli-belah Glamorous Paris Van Java (PVJ), mereka siap melayani masyarakat Bandung dan sekitarnya yang ingin merakam momen terbaik mereka.

Bandung adalah kota kedua di Indonesia setelah Jakarta, dikunjungi oleh Wonder Photo Shop. Di Jakarta saja terdapat dua gerai Wonder Photo Shop yang terletak di Kota Kasablanka Mall dan Central Park Mall. Selain Indonesia, WPS juga hadir di banyak negara lain di rantau Asia Pasifik, Eropah, Amerika Utara dan Amerika Selatan.

Pembukaan WPSKerucut pemotong

Kali ini Fujifilm sebagai pemilik perniagaan bekerjasama dengan InstaxShop dalam mengendalikan kedai mereka. Oleh itu, pengunjung bukan sahaja dapat mencetak foto, tetapi juga dapat membeli pelbagai jenis produk dan aksesori kamera digital di tempat yang sama.

Apa yang ditawarkan oleh Wonder Photo Shop Bandung benar-benar sesuai dengan perkembangan anak muda Bandung yang terkenal kreatif dan dinamis. Dengan suasana runcit yang santai, pengunjung dapat mencetak foto terbaik mereka dengan cara yang mudah dan menyeronokkan.

Bahagian depan WPS

WPS di PVJ juga buat pertama kalinya menawarkan perkhidmatan studio foto di mana pengunjung boleh mengambil gambar dengan keluarga atau rakan untuk merakam momen penting mereka. Untuk menarik perhatian generasi muda, WPS telah mengemas studio foto mereka secara tematik, moden dan Instagrammable !

Perkhidmatan menarik lain yang ditawarkan oleh WPS adalah pemberian atau menjadikan cetakan foto sebagai hadiah yang unik dan istimewa. Dengan bantuan kakitangan Wonder Photo Shop, pengunjung dapat dengan mudah membuat hadiah foto dan album foto mereka sendiri. Sangat menarik, bukan?

Bagaimana Mencetak Foto di WPS?

Cetak WPS

WPS telah membuat aplikasi khas dan praktikal untuk memudahkan pengunjung yang ingin mencetak foto digital dari kamera atau telefon pintar. Aplikasi tersebut dinamakan WPS Photo Transfer yang sudah boleh dimuat turun di Google Store dan App Store.

Dengan Pemindahan Foto WPS, pengunjung boleh terus berhubung dengan Stesen Foto Wonder atau pencetak WPS. Hanya dengan beberapa sentuhan, fail foto yang dihantar ke pencetak WPS dapat dicetak dengan segera.

Selain pencetakan foto standard ( standard print) , Wonder Photo Shop juga menawarkan pelbagai variasi cetakan foto lain, yaitu:

  • Cetakan acak : Untuk mencetak pelbagai foto ke dalam satu kolaj foto (tersedia ukuran 4R, 6R, dan 8R).
  • Cetakan pereka : Untuk mencetak foto dengan pelbagai bingkai unik (saiz 4R, 6R, dan 8R tersedia).
  • Cetakan berpisah : Untuk mencetak banyak gambar pada satu helaian (hanya 6R yang tersedia).
  • Cetakan Square and Flat Card : Untuk mencetak foto dalam bentuk kad ucapan.

Harga yang ditawarkan untuk setiap ukuran cetakan foto boleh dikatakan cukup berpatutan. Dengan harga hanya Rp 5.000, pengunjung boleh mencetak foto berukuran persegi, standard 3R, atau standard 4R.

Harga WPSPromo WPS

Dalam konteks peluncurannya di kota Bandung, Wonder Photo Shop menyajikan pelbagai aktiviti menarik dan promosi istimewa pada bulan November 2019. Sebahagian daripadanya adalah diskaun 40% untuk membeli kamera Instax dan promosi pakej cetak foto dengan potongan harga hingga 50%.

Mempergiatkan Budaya Mencetak Foto

Mencetak foto

WPS tidak hanya hadir untuk percetakan atau percetakan foto. Lebih dari itu, mereka ingin meningkatkan budaya mencetak foto di kalangan generasi "telefon pintar" yang tidak terbiasa dengannya.

Noriyuki Kawakubo, Presiden Direktur PT Fujifilm Indonesia mengatakan bahwa melalui outlet terbarunya di Bandung, Fujifilm sekali lagi membuktikan komitmennya dalam memperkaya pengalaman pengguna dengan menciptakan kembali kegembiraan gambar dan cetakan foto. Mereka percaya bahawa dengan pengukuhan budaya mencetak foto, kenangan gembira dan foto digital dapat bertahan lebih lama.

Oleh itu, kegembiraan mencetak foto yang telah dialami oleh generasi pra-telefon pintar dan penyimpanan berasaskan awan juga dapat dirasakan oleh generasi kemudian.

Pada kesempatan yang sama Fujifilm juga mengundang pengunjung ke Wonder Photo Shop untuk mengenali produk pencitraan mereka dengan lebih dekat, termasuk kamera tanpa cermin, kamera instax Instan, pencetak Instax, dan filem Instax.

Kamera Instax

Kamera Instax

Kamera Fujifilm

Jadi, bagi anda yang ingin mencetak foto serta mengenal lebih banyak mengenai pelbagai teknologi pencitraan yang semakin berkembang, Wonder Photo Shop boleh menjadi pilihan yang baik untuk melakukannya.