10 Permainan Nasi Memasak Terbaik di Android

Suka makanan nasi goreng? Anda mungkin boleh bermain permainan nasi memasak yang akan menemani hari anda. Permainan ini akan menyajikan aktiviti memasak satu jenis masakan khas dan terkenal di Indonesia, iaitu nasi goreng.

Dalam perbincangan ini, kami akan mengulas secara ringkas dan ringkas beberapa permainan memasak nasi goreng. Permainan yang ditinjau adalah permainan yang dapat anda mainkan pada perangkat Android. Sebenarnya anda boleh memuat turunnya secara percuma yang anda tahu. Ingin tahu? Lihat ulasan berikut hingga akhir ya!

Permainan Nasi Memasak Terbaik

Suka memasak nasi goreng? Jangan hanya memasak dengan nyata, cuba juga beberapa permainan nasi memasak yang paling menarik!

1. Nasi Goreng

Nasi goreng

Permainan ini dibuat dan dikembangkan oleh  pembangun  Own Games. Seperti namanya, Nasi Goreng adalah permainan memasak nasi goreng yang menarik dan menyeronokkan untuk dimainkan. Dalam permainan, pemain akan diminta memasak nasi goreng untuk pelanggan yang lapar.

Bukan itu sahaja, malah anda juga harus menguruskan semua keperluan restoran nasi goreng anda. Pemain mesti membuat  peningkatan  atau bahkan membeli ramuan nasi goreng yang semakin kurus. Boleh buat? Sila muat turun permainan di sini.

2. Nasi Goreng Khas

Nasi goreng khas

Sesuai dengan nama permainan, di sini pemain akan diposisikan sebagai penjual nasi goreng dan mesti melayani setiap pengguna yang datang untuk memesan nasi goreng. Pada mulanya, anda akan merasa terharu dengan peralatan memasak yang terhad, dan bahan-bahan improvisasi. Walau bagaimanapun, semua itu boleh dikemas kini dengan  menaik taraf. 

Jadi, untuk  menaik taraf  maka anda mesti mengumpulkan wang dengan menjual nasi goreng sebanyak mungkin. Oh ya,  permainan ini dibuat di Indonesia,  anda tahu ! Ayuh, main permainan di sini.

3. Nasi Goreng Frenzy

Nasi Goreng Frenzy

Ingin bermain dan memasak nasi goreng hampir? Cubalah permainan Frenzy Fried Rice. Permainan yang dibangunkan  oleh  pembangun Studio Netpolitan menyajikan permainan di mana pemain akan memasak nasi goreng untuk pelanggan yang memesan.

Bukan itu sahaja, Nasi Goreng Frenzy ini akan dimulakan dengan membuka kedai nasi goreng. Baiklah, pastikan anda menjadikan kedai itu berjaya dan mempunyai banyak pelanggan. Adakah anda sudah bersedia untuk menjadi  pemilik  kedai nasi goreng? Main Nasi Goreng Frenzy di sini.

4. Toca Kitchen 2

Toca Kitchen 2

Siapa kata memasak itu membosankan? Toca Kitchen 2 adalah permainan yang menunjukkan bahawa memasak adalah kaedah untuk mengasah kreativiti kita. Berlainan dengan Cooking Mama, Toca Kitchen 2 membolehkan anda memilih bahan-bahan anda sendiri terus dari peti sejuk.

Anda akan memasak untuk orang lain. Baiklah, orang yang akan memakan hidangan tiruan akan menilai rasa masakan anda. Dalam permainan ini juga terdapat alat memasak yang cukup lengkap. Toca Kitchen 2 adalah permainan memasak yang cukup realistik dan positif. Tidak hairanlah bahawa permainan yang satu ini mendapat penilaian 4.4 bintang di Google Play Store.

5. Memasak Nasi Cina

Memasak Nasi Cina

Permainan Memasak Nasi Cina lebih ditujukan kepada kanak-kanak yang mungkin ingin mencuba dan mempelajari langkah-langkah memasak nasi goreng. Permainan ini cukup menarik, kerana Memasak Nasi Cina mempunyai nasi goreng dan  latar belakangnya  seperti memasak. Latar belakangnya adalah dapur yang sangat realistik, maka Masakan Nasi Cina juga dilengkapi dengan beberapa peralatan memasak.

Selain itu, selain peralatan memasak, terdapat juga beberapa bahan makanan yang lengkap. Untuk mula memasak nasi goreng, pemain mesti memesan terlebih dahulu bahan-bahannya. Selepas itu, anda boleh mula memasak nasi goreng mengikut  langkah yang  diberikan oleh Masakan Beras Cina. Mudah,  bukan ?

6. Memasak Mama: Mari masak!

Masak Mama Mari masak!

Jauh sebelum telefon Android datang dan diterima oleh masyarakat luas, permainan memasak yang satu ini sudah popular sebagai salah satu permainan di Nitendo DS. Ya, terutamanya jika bukan Mama Memasak: Mari masak! Sekarang, Mama Memasak: Mari masak! hadir di telefon Android dan anda boleh memuat turunnya secara percuma di Google Play Store.

Permainan ini menyediakan pelbagai resipi yang mesti dilengkapkan selangkah demi selangkah . Anda akan merasakan keseronokan menyediakan hidangan, dari memotong sayur-sayuran dan daging, memisahkan putih telur dari kuning telur, mengaduk adunan dengan pengadun , hingga memasak makanan sehingga dimasak. Sehingga kini, Mama Memasak: Mari masak! telah dimuat turun lebih daripada 50 juta kali oleh pengguna Android.

7. Makanan Cina - Tahun Baru Imlek!

Makanan Cina - Tahun Baru Imlek!

Permainan memasak ini akan membawa anda bertualang untuk memasak pelbagai jenis hidangan untuk menyambut Tahun Baru Imlek termasuk nasi goreng. Selain nasi goreng, anda juga boleh memasak hidangan Cina lain seperti biskut raya, mi, dan banyak lagi.

Anda akan memilih bahan untuk memasak sendiri. Kemudian anda akan membuat hidangan istimewa untuk tahun baru lunar. Di samping itu, anda juga boleh menghias masakan anda agar kelihatan cantik dan sedap. Beberapa ciri yang boleh anda dapatkan salah satunya ialah anda akan menjadi tukang masak yang memasak nasi, membuat goreng, membuat mi, dan banyak lagi.

Anda juga boleh menghias masakan anda dan berkongsi dengan rakan anda. Di samping itu, anda dapat membayangkan makanan yang disajikan dalam permainan ini adalah gambaran sebenar sehingga kelazatan dapat dirasakan. Adakah anda ingin segera membuat nasi goreng khas dengan permainan yang satu ini? Segera muat turun permainan memasak nasi goreng ini di sini.

8. Chef Dunia

Chef Dunia

Permainan memasak ini tidak kurang menarik dan menyeronokkan. World Chef sebenarnya bukan permainan memasak 100%, kerana fokus utama dalam permainan ini adalah mengembangkan restoran dan meningkatkan level. Namun, anda boleh berniaga restoran dengan membeli bahan-bahan segar sehingga anda dapat membuat hidangan yang lazat.

Masakan enak dan kepantasan dalam melayani pelanggan adalah kunci utama untuk memperoleh mata. Pelanggan yang berpuas hati akan memperoleh mata yang kemudian dapat digunakan untuk menaik taraf restoran. Ayuh, buat restoran makan anda sendiri melalui World Chef! Segera sertai 10 juta pengguna Android lain yang telah memasang permainan ini.

9. Chef Fever: Permainan Memasak Restoran Crazy Kitchen

Permainan Memasak Rising Super Chef

Chef Fever: Crazy Kitchen Restaurant Cooking Games adalah permainan memasak dalam mod Arcade. Di mana kelajuan dan ketepatan dalam memasak adalah penilaian utama dalam permainan ini. Anda akan bergabung dengan Emma, ​​watak utama dalam permainan ini, untuk membuat sarapan, makan tengah hari dan makan malam.

Anda mesti melayani pelanggan dengan cepat untuk memperoleh mata. Terdapat pelbagai menu makanan yang biasanya dipesan oleh watak pelanggan dalam permainan ini, mulai dari hot dog, burger, pizza, dan banyak lagi. Chef Fever: Permainan Memasak Restoran Crazy Kitchen telah membuktikan bahawa ini adalah permainan percuma yang patut dipasang. Ini dapat dilihat dari penilaian di Google Play Store 4.4.

10. Makanan Jalan Cina - Permainan Memasak

Makanan Jalan Cina - Permainan Memasak

Ingin bermain permainan nasi memasak yang menarik? Sekiranya demikian, anda harus mencuba permainan Makanan Jalanan - Masakan Masak Cina ini. Sebabnya, permainan ini menyediakan resipi nasi goreng gaya Cina rahsia. Dalam misinya, pemain diminta memasak mengikut resipi yang ada.

Bukan sekadar menggoreng nasi, kerana anda juga perlu menyediakan bahan untuk memotong sayur. Selepas itu, anda boleh memasuki peringkat memasak mengikut resipi yang ada. Ingin mencuba? Pasang permainan secara langsung di sini.

Cadangan Permainan Lain

Selain daripada 10 permainan di atas, kami masih mempunyai beberapa permainan menarik yang boleh dimainkan di Android. Namun, permainan yang kami sarankan berikut tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Pembuat Nasi Cina: Makanan Goreng

permainan nasi memasak

Adakah anda suka nasi goreng Cina? Ya, permainan ini adalah permainan nasi goreng dalam bentuk nasi goreng Cina. Permainan untuk telefon pintar Android ini akan membantu anda menjadi tukang masak yang hebat dalam memasak nasi goreng.

Anda cukup menyentuh dan menggerakkan skrin telefon pintar anda untuk bermain permainan ini. Memasak nasi goreng nampaknya tidak mudah dilakukan. Anda memerlukan banyak pengalaman untuk menjadi pakar dalam memasak nasi goreng.

Anda bukan sahaja akan memasak nasi goreng, tetapi juga menghiasi nasi goreng anda. Anda akan menghiasi nasi goreng anda dengan pelbagai pilihan topping berwarna-warni dan lazat. Jadikan nasi goreng anda kelihatan sangat sedap.

2. Kelas Memasak Elsa

Kelas Memasak Elsa

Anda akan bermain permainan memasak dengan Elsa. Kelas Memasak Elsa akan membawa anda bermain memasak 3 jenis hidangan termasuk Nasi Goreng Cina, Manchurian Ayam, dan Spaghetti. Anda akan belajar memasak dan memanggang dengan pelbagai bahan sedap.

Cara bermain permainan ini cukup mudah, anda hanya perlu mengikuti arahan yang diberikan oleh Elsa. Aktiviti memasak yang akan anda lakukan merangkumi bahan pemotong, ramuan mendidih, menggoreng, bahan campuran, dan banyak lagi.

Bukan hanya itu, bahkan permainan ini menyediakan pelbagai ciri menarik, salah satunya terdapat 3 jenis resipi lazat yang boleh anda masak: Nasi Goreng Cina, Spaghetti, dan Chicken Manchurian. Anda juga akan belajar mengenai peralatan dapur, pelbagai rasa, dan pelbagai bahan memasak.

3. Permainan Restoran Memasak

Permainan Restoran Memasak

Bagaimana rasanya menjadi pemilik restoran yang harus melayani pelanggan pada waktu sibuk? Semua itu dapat dirasakan semasa anda bermain permainan Cooking Stand Restaurant, di mana anda berperanan sebagai tukang masak dan juga pemilik restoran yang harus melayani pesanan dengan tepat dan cepat.

Terdapat satu set peralatan memasak yang cukup lengkap dan bahan-bahan memasak yang siap diproses menjadi hidangan lazat. Dalam permainan ini, anda akan mengumpulkan mata untuk meningkatkan peralatan memasak anda agar lebih canggih dan pantas.

Itu adalah beberapa jenis permainan memasak nasi yang boleh anda mainkan di telefon pintar Android anda. Dengan memainkannya, anda boleh bersenang-senang sambil belajar membuat nasi goreng yang sedap. Tidak ketinggalan, kami juga mempunyai koleksi permainan memasak burger yang menarik dan menyeronokkan, anda boleh lihat di sini. Selamat bermain!