11 Permainan Gadis Terbaik dan Menarik di PC

Bercakap mengenai kanak-kanak, tidak dapat dipisahkan dari permainan atau permainan. Khusus untuk kanak-kanak perempuan, terdapat banyak permainan menarik yang boleh menjadi media hiburan dan pembelajaran. Permainan kanak-kanak perempuan juga sedikit berbeza dengan permainan kanak-kanak lelaki.

Anak lelaki lebih merujuk kepada permainan dengan tema perang atau perjuangan. Tidak seperti kanak-kanak perempuan, di mana permainan yang popular adalah permainan yang berkaitan dengan dunia nyata seperti memasak, berpakaian, barbie, solek, salon kecantikan, spa, dan lain-lain.

Ini tidak dapat dipisahkan dari kecenderungan gadis-gadis yang ingin menjadi wanita dewasa sehingga mereka dapat melakukan banyak perkara yang menggembirakan. Oleh itu kali ini ia akan mengkaji permainan kegemaran untuk kanak-kanak perempuan untuk PC.

1. Portal

portal

Portal adalah permainan tekateki  dengan watak utama wanita. Pada awal cerita permainan ini, pemain akan memainkan seorang wanita yang baru saja bangun dari tidur. Dia tidur lama kerana wanita itu adalah salah satu keputusan ujian dari makmal.

Nah, inilah keseronokan kerana pemain mesti mencari alasan mengapa wanita itu diuji. Untuk mengetahuinya, anda akan melewati beberapa  teka  -teki dan teka-teki yang agak pening. Anda juga dapat mencari teka-teki yang sangat unik. Ingin tahu? Muat turun di sini.

2. Cik Bimbo

Cik Bimbo

Miss Bimbo boleh dimainkan secara percuma jika pemain disambungkan ke sambungan internet. Permainan gadis dalam talian percuma ini adalah fesyen bertema, di mana pemain diharuskan dapat menguruskan fesyen dengan menyesuaikan banyak perkara. Pemain akan belajar mengenai cara berpakaian dengan betul dan mengembangkan IQ dan sikap mereka.

Permainan Bimboo akan dimulakan dengan mengisi nama watak yang akan anda gayakan. Pemain boleh memberikan apa sahaja nama yang mereka mahukan. Kemudian pemain juga dibebaskan untuk memilih warna kulit, rambut, hingga mata. Setelah semua peringkat awal selesai, barulah pemain dapat mencipta  fesyen  seperti yang diinginkan. Berminat untuk mencubanya? Main permainan di sini.

3. The Sims

permainan gadis sims

Mungkin ada di antara anda yang biasa dengan permainan PC yang satu ini. Ya, The Sims adalah salah satu permainan gadis seterusnya yang kami cadangkan. Seperti yang anda ketahui, dalam permainan ini pemain akan diminta untuk menjalankan kehidupan watak.

Bukan hanya menjalankan kehidupan watak, anda juga akan diminta untuk menjaga rumah, menghias rumah, bahkan pemain juga harus memikirkan kehidupan cinta mereka. Ini mungkin terdengar membosankan, tetapi sebenarnya The Sims 3 sudah cukup untuk membuat pemain ketagihan anda tahu. Muat turun permainan di sini.

4. Gaya Saya Gadis

Gaya Saya Gadis

Permainan lain untuk kanak-kanak perempuan kali ini datang sebagai permainan gadis Gaya Me. Permainan ini mempunyai tema permainan yang tidak jauh berbeza dengan Bimboo iaitu Fesyen. Ya, kebanyakan gadis suka fesyen. Itulah sebabnya Style Me Girl sesuai jika dimainkan oleh kanak-kanak perempuan.

Namun, dalam permainan ini tidak selalu bermain mengenai fesyen. Kerana, dalam permainan PC satu ini, pemain dapat memilih 4 permainan lain yang anda tahu. Walau bagaimanapun, keempat-empat permainan itu masih berkaitan dengan Style Me Girl. Ingin bermain? Main permainan di sini.

5. RunFall

runefall

Runefall adalah satu permainan PC yang sesuai untuk kanak-kanak perempuan. Dalam permainan, pemain akan ditempatkan sebagai pemimpin kerajaan yang disebut Silverdalle. Sudah tentu sebagai pemimpin, pemain akan bertanggungjawab untuk semua yang ada di kerajaan.

Di sini, anda diminta mengumpulkan makanan untuk memenuhi bekalan makanan untuk semua warganya. Bukan hanya itu, Runefall juga mempunyai pelbagai permainan mini yang boleh anda mainkan. Jika anda menang dalam permainan mini, maka  ganjaran pahala  akan menanti anda. Ingin tahu? Muat turun permainan di sini secara percuma.

6. Siput Snoopy

siput salin

Snoopy Snail adalah salah satu permainan PC untuk kanak-kanak perempuan dengan mengambil konsep permainan menembak. Bukan pertempuran, tetapi permainan ini menyajikan permata menembak  Mungkin konsep permainan ini tidak jauh berbeza dengan permata  permainan  di Android.

Dalam permainan, pemain akan diminta untuk menembak perhiasan di bahagian atas. Anda mesti menembaknya dengan warna  permata yang sesuai  . Selain bermain mudha dan cukup ketagihan, sebenarnya Snoopy Snails adalah permainan ringan dengan ukuran hanya 41MB yang anda tahu. Mahu main? Klik di sini untuk memuat turunnya.

7. Diva Chix

Diva Chix

Diva Chix adalah permainan yang unik dan menarik, di mana pemain dapat mengasah kreativiti mereka dalam menentukan gaya berpakaian. Dalam permainan ini, gaya berpakaian yang dibuat bukan gaya berpakaian standar melainkan menciptakan tren baru dengan menggabungkan elemen persaingan, sosial, dan strategi.

Tidak hanya dengan gaya berpakaian, pemain juga akan diminta untuk  mencampuradukkan dan memadankan  fesyen  untuk menjadikannya lebih menarik. Di sini pemain dapat mengasah kreativiti dan mencurahkan imaginasi mengenai fesyen. Sudah tentu permainan ini sangat sesuai untuk kanak-kanak perempuan terutamanya untuk kanak-kanak perempuan yang suka dunia fesyen. Anda boleh memainkannya dengan mengklik di sini.

8. Stardoll

stardoll

Dilancarkan pada tahun 2004, Stardoll adalah permainan berasaskan penyemak imbas. Dalam permainan ini, tugas pemain adalah memakaikan objek dalam bentuk boneka kertas. Walaupun konsepnya sederhana, tetapi permainan ini mampu mencuri hati banyak orang.

Macam mana boleh jadi? Sebabnya, walaupun permainan ini sangat sederhana tetapi juga sangat ketagihan. Anda boleh mencurahkan kreativiti mengenai fesyen dengan hanya bermain permainan Stardoll. Dalam permainan ini, pemain boleh menggayakan objek kertas secantik dan semenarik mungkin. Boleh awak lakukannya? Klik di sini untuk bermain Stardoll.

9. Permainan Fantasi Fesyen

permainan fantasi fesyen

Sekiranya seorang gadis suka merancang pakaian dan pakaian, maka anda boleh memilih Fashion Fantasy Game ini. Dalam permainan, permainan ini menawarkan konsep di mana pemain dapat merancang dan membuat pakaian mereka sendiri.

Sudah tentu tidak mudah untuk merancang pakaian. Tetapi jangan risau, anda boleh bermula dari sifar. Pemain juga dapat mencurahkan imaginasi liar untuk membuat pakaian yang unik dan menarik. Sekiranya anda berminat memainkannya, kunjungi Fashion Fantasy Game dengan mengklik di sini.

10. Roiworld

Dunia Roiworld

Roiworld adalah permainan yang mengandungi beberapa cabaran, termasuk pemain yang diminta untuk mendandan watak, model, membuka kedai fesyen dan permainan lain. Permainan agak mudah dan senang untuk dimainkan oleh sesiapa sahaja.

Di samping itu, Roiwolrd akan membuat pemain merancang pakaian yang menarik. Anda boleh memberikannya kepada pengguna bahawa anda mempunyai kedai fesyen. Sekiranya reka bentuk pakaian anda bagus, harganya akan tinggi. Menarik kan? Mari bermain permainan di sini.

11. Saya Berpakaian

Saya berpakaian

I Dress Up adalah permainan yang cukup popular pada masa ini. Permainan ini mengandungi simulasi fesyen bertema kehidupan. Permainan ini juga menyajikan muzik yang selesa untuk didengarkan semasa bermain permainan. Bukan itu sahaja, pemain juga dapat membuat rekaan fesyen mereka.

Namun, jika pemain merasa bingung dengan reka bentuk yang ingin anda buat, maka I Dress Up menyediakan pelbagai pakaian yang boleh anda pakai. Koleksi pakaian dalam permainan ini cukup pelbagai mulai dari kemeja, kemeja, rok, gaun, dan lain-lain. Anda boleh bermain permainan dengan mengklik di sini.

Itulah beberapa permainan terbaik untuk kanak-kanak perempuan yang kini cukup popular. Sebilangan permainan ini hanya dapat dimainkan di PC, tetapi ada juga yang menyediakan versi untuk telefon pintar dengan sistem operasi Android dan iOS.

Gadis juga dapat mengasah kreativiti mereka dalam beberapa perkara mulai dari memasak, berpakaian dan menguruskan bilik. Walaupun dari beberapa permainan gadis, mereka dapat belajar menghafal atau mempelajari perkara baru yang mungkin tidak diperoleh dari kehidupan nyata.