15 Permainan Lucu dan Konyol Terbaik untuk Telefon Pintar Android

Sekiranya anda bosan dengan permainan yang sama, mungkin anda memerlukan permainan lucu dan bodoh. Permainan ini benar-benar bertujuan untuk menghilangkan keletihan pada waktu lapang. Namun, kadangkala tidak semua permainan dapat membahagiakan.

Mungkin 15 permainan lucu dan bodoh ini dapat membantu anda menghilangkan kebosanan. Terutama jika anda bosan dengan konsep permainan monoton. Permainan yang akan dibincangkan kali ini adalah permainan yang diklasifikasikan sebagai tidak masuk akal dan pastinya menyeronokkan untuk dimainkan. Ingin tahu jika saya adalah barisan permainan konyol yang akan ditinjau oleh Caris Signal? Seterusnya lihat ulasan.

1. Wira Larva

Wira Larva

Pasti ramai yang tahu mengenai animasi kartun Larva,  bukan ? Nah, bagi mereka yang suka dan suka menonton filem Larva, sekarang anda juga boleh bermain permainan dengan nama Larva Heroes. Cukup unik dan lucu, permainan ini mengajak pemain untuk bertindak sebagai Larva. Adapun anda juga dapat memilih larva, menginginkan yang kuning, yang merah, dan ada juga larva lain,  anda tahu.

Cara bermainnya sederhana dan cukup unik, anda hanya perlu melawan larva lain yang dililit seperti zombie. Cara untuk melawannya adalah dengan menendang. Tetapi, anda juga boleh menggunakan gerakan tertentu. Ingin tahu gaya apa yang dikeluarkan oleh larva? Anda boleh segera mencuba bermain di sini.

2. Memes Video Troll Face Quest

Memes Video Troll Face Quest

Sudah tentu, hampir semua orang tahu istilah "meme." Namun, apa yang berlaku jika anda menyelesaikan setiap level dalam permainan, muncul video lucu dengan gambar meme yang popular? Mungkin anda akan ketawa terbahak-bahak.

Kali ini permainan lucu datang dari Memes Video Troll Face Quest. Permainan ini cukup popular dengan rakaman lebih daripada 360,000 pengguna Android telah memuat turun permainan ini ke telefon bimbit mereka yang canggih. Titik konyol permainan ini adalah, apabila anda berjaya menyelesaikan setiap teka-teki dalam permainan, maka akan muncul sebuah video unik. Tertarik dengan video itu? Muat turun di sini.

3. Mati dalam 100 Cara

Mati dalam 100 Cara

Dilihat dari tajuk permainan, permainan ini boleh dikatakan tidak sesuai untuk kanak-kanak. Namun, anda boleh bermain permainan ini hanya untuk 'bersenang-senang'. Sebabnya, permainan lucu dan konyol ini harus membuat ketakutan dan merinding dengan menunjukkan cara kematian.

Namun, kenyataan Die in 100 Ways menunjukkan perkara yang jauh berbeza dengan kata mendebarkan . Mati dalam 100 Cara menunjukkan humor. Animasi yang dilihat dari permainan sebenarnya tidak menunjukkan unsur 'seram' di dalamnya.

Permainan ini menyediakan 24 permainan mini yang menarik dan diklasifikasikan sebagai permainan mudah yang anda tahu. Bagaimana, anda ingin bermain permainan ini? Muat turun permainan di sini.

4. Perompak Bob

Bob Rompakan

Ingin bermain permainan bodoh? Anda boleh mencuba permainan Level Eight AB ini. Adakah Robbery Bob, di mana anda akan menjadi pencuri yang sangat tidak profesional. Jadi, di sini kemungkinan besar anda akan terperangkap semasa menjalankan pencuri.

Hati-hati, jika ditangkap, pengawal, polis, dan anjing garang bersedia untuk menerkam dan menangkap anda! Anda harus bijak melarikan diri agar tidak terjebak dengan tangan merah. Menarik dan sangat bodoh, cuba bermain permainan di sini.

5. Tsunami Zombie

Tsunami Zombie

Masih dengan permainan lucu, kali ini memberikan cadangan Zombie Tsunami. Dalam permainan, di sini anda dijadikan sebagai zombie yang harus memakan orang di bandar. Ya, ini adalah permainan bodoh di mana anda mesti makan banyak orang untuk mendapatkan skor. Baiklah, setiap orang yang dimakan akan berubah menjadi zombie dan akan mengikuti anda di mana sahaja.

Semakin banyak orang menjadi zombi, semakin mudah makan lebih banyak orang. Selain itu, ada juga  kotak bonus  ketika anda berjalan-jalan makan orang. Nah,  kotak bonus  boleh menjadikan anda zombie super besar, boleh memakan 5 orang sekaligus dan menembak kilat laser ke arah mana pun. Menarik,  bukan ? Ayuh, main permainan di sini.

6. Hello Kucing

Hello Kucing

Mahukan permainan yang lucu dan unik? Cuba mainkan permainan Hello Cats. Ini adalah permainan untuk mengasah otak dan juga  moodbooster. Kerana, dalam permainan ini pemain akan diminta untuk menolong kucing dalam keadaan apa pun, salah satunya adalah sampai ke air ketika kucing itu dahaga.

Untuk membantunya, pemain hanya perlu melukis pelbagai bentuk supaya air dapat dicapai dengan mudah oleh kucing. Yang menarik ialah ekspresi kucing, apabila pemain gagal menolong kucing, kucing akan memaparkan ekspresi lucu. Ingin tahu? Main permainan segera di sini.

7. Bubbu - Haiwan Kesayangan Saya

Bubbu - Haiwan Peliharaan Maya Saya

Ingin memiliki kucing peliharaan maya? Ya,  betul-betul,  untuk bermain permainan Bubbu - My Virtual Pet. Permainan ini bukan sahaja mengundang anda untuk menjaga kucing, kerana anda juga boleh memakai pakaian yang comel untuk kucing. Selain itu, terdapat juga pelbagai jenis  permainan mini  sehingga Anda tidak bosan. Sekiranya anda berminat memainkannya, anda boleh memuat turunnya  secara langsung  di sini.

8. Waktu Tandas

masa tandas

Sekiranya anda berfikir bahawa ini adalah permainan dengan konsep membersihkan tandas, mungkin anda tidak betul. Toilet Time, permainan bodoh dan pelik yang dikembangkan oleh pembangun Tapps Game. Ia cukup mudah untuk dimainkan, anda hanya perlu mengetuk skrin telefon pintar anda untuk memainkannya.

Di mana keseronokannya? Di sini para pemain tidak diminta membersihkan tandas, tetapi Waktu Tandas permainan ini meminta pemain melakukan perkara-perkara bodoh di tandas. Misi mesti dilakukan seperti membunuh lipas menggunakan jari atau mencari bilik tandas kosong. Unik dan lucu bukan? Ingin memainkannya, anda boleh klik di sini.

9. Kod Keras Gadis

Kod Gadis Keras

Permainan lucu ini berasal dari  pemaju  asal Indonesia, Girl Hard Code. Mungkin ramai yang sudah mengetahui permainan ini. Ya, di sini pemain akan menjadi "lelaki yang selalu salah" dan mesti dapat menyahkod dari gadis.

Tenang, bukan jenis kod binari atau kod keras seperti matematik, anda hanya diminta peka dengan apa yang diinginkan oleh gadis itu. Bolehkah anda menaklukkan kod keras yang dibuat oleh gadis-gadis? Buktikan dan bermain di sini.

10. Kucing vs Anjing

Kucing vs Anjing

Permainan lucu ini cukup popular dan pastinya sangat konyol. Adalah biasa bagi kucing dan anjing menjadi musuh. Kedua-dua haiwan itu bertengkar ketika mereka bertemu. Sekarang itulah konsep permainan Cat vs Dog. Di sini anda hanya perlu melemparkan barang ke musuh anda sama ada kucing atau anjing.

Barang-barang yang dilemparkan itu dikelaskan sebagai biasa dan tidak masuk akal seperti botol, tulang, tin minuman terpakai dan banyak lagi. Anda berminat bermain permainan bodoh ini? Muat turun permainan di sini.

11. Tom Bercakap Saya

Tom Bercakap Saya

Permainan lucu yang satu ini mungkin menjadikan anda mood yang baik . Anda mungkin sudah biasa dengan permainan POU, binatang peliharaan yang memerlukan kami memberi makan, mengajak bermain, untuk mandi. Nah, itulah cara permainan My Talking Tom berfungsi.

Perbezaannya adalah pada haiwan peliharaan. Di sini anda akan merawat kucing yang dipanggil Tom. Sama seperti Pou, anda juga harus menjaga kucing ini. Unik dari permainan ini, apabila anda menyebut ayat dengan jelas, Tom akan mengulangi kata-kata anda dengan nada menggemaskan yang anda tahu. Tertarik dengan suara Tom? Muat turun permainan di sini.

12. Angela saya yang bercakap

Angela saya yang bercakap

Sekiranya sebelum ini My Talking Tom adalah permainan kucing jantan yang boleh bercakap, kes lain dengan My Talking Angela. Ini adalah permainan di mana kucing betina boleh bercakap. Bukan hanya bercakap, anda boleh mengaturnya dan harus menjaga Angela seperti anda mengambil anak perempuan. Terdapat juga permainan mini yang boleh anda mainkan di My Talking Angela. Berminat?

13. Zombie Smasher

Zombie Smasher

Adakah anda pemain yang dikelaskan mempunyai kelincahan tangan di atas rata-rata? Cuba buktikan dengan bermain permainan lucu yang juga tidak masuk akal pada permainan ini. Zombie Smasher adalah permainan di mana kelajuan jari menentukan sama ada pemain boleh menang atau kalah.

Dalam permainan ini, pemain mesti membasmi zombie dengan cara yang agak lucu dan tidak masuk akal. Sekiranya anda mengikuti permainan mod cerita dari Zombie Smasher, ini bermakna anda harus melengkapkan 60 tahap. Walau bagaimanapun, anda juga boleh memilih mod lain seperti Time Mode dan Survival Mode. Ingin bermain Zombie Smasher? Muat turun di sini.

14. Yang Meninggal Dunia Pertama

Yang Meninggal Dunia Pertama

Satu lagi permainan lucu dan bodoh, kami mengesyorkan Who Dies First. Seperti namanya, permainan ini sangat mudah kerana pemain hanya perlu meneka siapa yang akan mati terlebih dahulu. Sekiranya tekaan anda salah maka anda dinyatakan gagal dalam permainan ini. Mungkin pada awal permainan akan sangat mudah diteka, tetapi jika berada pada tahap tinggi maka meneka adalah lebih sukar.

Oh ya,  selain itu Who Dies First juga mempunyai animasi yang cukup unik kerana ia membawa animasi  stickman. Walaupun nampak sederhana, namun kesan konyol dan unik terasa dalam permainan ini. Ingin mencuba bermain?

15. Nenek Smith

permainan Granny Smith yang lucu

Ia tidak biasa lagi jika permainan melayari atau mengejar pencuri yang menghiasi PlayStore. Itulah cara bermain dari permainan lucu yang satu ini. Jadi, di mana bahagian lucu? Dalam permainan Granny Smith ini mengisahkan tentang seorang nenek yang suka berkebun.

Sehingga suatu hari, seseorang mencuri hasil dari kebun. Anda sebagai pemain mesti mencari pencuri. Walau bagaimanapun, adalah unik bahawa bukan orang muda atau orang dewasa yang mengejar pencuri tetapi nenek Smith. Jadi, kami bertindak sebagai nenek yang menangkap dan mengejar pencuri epal dari kebun. Penasaran dengan sekuelnya? Muat turun di sini.

Nah, itu sepuluh permainan lucu yang juga tidak masuk akal untuk anda mainkan pada masa lapang. Mungkin permainan ini dapat menghilangkan kegusaran juga menaikkan mood anda menjadi lebih baik. Permainan mana yang anda mahu mainkan?