10 fon telinga dan alat dengar yang baik untuk Smule

Pada masa kini, karaoke tidak perlu sentiasa di tempat karaoke, anda tahu . Terdapat banyak aplikasi karaoke untuk Android dan iOS yang muncul dan boleh dimuat turun secara percuma. Salah satu aplikasi karaoke yang mempunyai banyak pengguna adalah Smule. Untuk dapat menyanyi di Smule dengan baik, anda memerlukan sokongan dari fon telinga dan alat dengar berkualiti.

Jenis fon telinga dan fon kepala apa yang baik untuk Smule? Sudah tentu yang pertama mesti mempunyai mikrofon untuk menyalurkan suara ke dalam aplikasi karaoke. Selain itu, anda juga harus memilih fon telinga atau alat dengar dengan kualiti suara yang baik. Berikut ini akan mengesyorkan alat dengar terbaik untuk Smule yang berharga kurang dari 300 ribu.

1. dbe PR30 Rev III dengan mikrofon

dbe PR30 Rev III dengan mikrofon fon telinga yang baik dan alat dengar untuk Smule

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cadangan fon telinga dan alat dengar yang baik untuk Smule pertama berasal dari dbe PR30 Rev III dengan mik. Fon telinga yang dikeluarkan pada pertengahan 2015 dilengkapi dengan perumahan badan logam dan kabelnya juga agak tebal. dbe PR30 Rev III dengan mic menampilkan suara dengan watak pertengahan dan tinggi, menjadikannya sempurna untuk pencinta muzik vokal, jazz dan akustik.

Produk ini direka khas untuk memadankan pelbagai telefon pintar. Dengan impedansi 16 ohm dan frekuensi 20 - 200 Hz, 300 ribu fon telinga ini akan menjadikan kualiti vokal anda lebih baik dalam aplikasi Smule.

2. Ve Monk Plus

Ve Monk Plus

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Satu lagi fon telinga murah dan berkualiti tinggi yang sesuai untuk Smule, iaitu Ve Monk Plus. Fon telinga yang dilengkapi dengan earbud yang selesa menyediakan mikrofon sehingga anda dapat menyanyi dalam semua jenis aplikasi karaoke melalui telefon pintar.

Kualiti audio fon telinga ini mengutamakan vokal sehingga ketika digunakan untuk mendengarkan lagu, suara penyanyi terdengar sangat jelas di telinga. Untuk memiliki Ve Monk Plus, anda hanya perlu mengeluarkan 150 ribu.

3. EliBuds Sabia V4 Comi

EliBuds Sabia V4 Comi

Semak Harga di Shopee

EliBuds Sabia V4 Comi adalah fon telinga paling laris untuk menggunakan aplikasi Smule. Selain harga yang murah kerana hanya 150 ribu rupiah, fon telinga ini juga mempunyai kualiti mikrofon yang sangat baik. Mikrofon alat dengar ini tidak akan mengubah suara anda ketika menyanyi di Smule.

Bunyi asli anda dapat didengar dengan jelas ketika menyanyi dengan EliBuds Sabia V4 Comi. Bukan hanya itu, fon telinga ini juga mampu menghasilkan suara yang sangat jernih, sehingga terasa nyaman ketika digunakan untuk mendengarkan muzik.

4. Xiaomi Piston 4

Xiaomi Piston 4

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Bukan hanya menghasilkan telefon pintar, Xiaomi juga menghasilkan fon telinga dan alat dengar yang baik untuk Smule, iaitu Xiaomi Piston 4. Fon telinga ini tidak dirancang khusus untuk menyanyi dalam aplikasi karaoke. Nampaknya, Xiaomi menjadikan fon telinga ini lebih jelas ketika menerima panggilan. Sebabnya, produk ini dapat mengurangkan bunyi sehingga suara akan didengar dengan lebih jelas.

Produk ini dapat menangkap suara dengan frekuensi rendah sehingga menghasilkan suara dengan kesan 3 dimensi ketika digunakan untuk mendengar muzik. Xiaomi Piston 4 berharga 200 ribu rupiah.

5. Audio Technica ATH-CLR100is

Audio Technica ATH-CLR100is

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Fon telinga dengan reka bentuk minimalis yang satu ini sememangnya bernilai. Audio Technica ATH-CLR100is sudah dilengkapi dengan mikrofon yang dapat menyokong aktiviti anda semasa bermain Smule. Selain itu, reka bentuk fon telinga ini sangat minimalis dan dilengkapi dengan beberapa pilihan warna.

Walaupun harganya hanya 100 ribu rupiah, tetapi kualiti audio yang dihasilkan cukup berkualiti. Bass dan treble dari fon telinga ini dapat didengar dengan jelas. Earphone yang mempunyai panjang kabel 1.2 meter membawa frekuensi 20-25000 Hz. Anda boleh bergantung pada Audio Technica ATH-CLR100 sebagai fon telinga berkualiti murah untuk menyanyi di Smule.

6. Audio Technica ATH-S100iS

Audio Technica ATH-S100iS

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Ini adalah alat dengar berkualiti yang mempunyai pelbagai kelebihan. Sekiranya alat dengar biasanya tidak dilengkapi dengan mikrofon, Audio Technica ATH-S100iS dilengkapi dengan mikrofon yang boleh digunakan untuk membuat panggilan telefon atau menggunakan aplikasi Smule dari telefon pintar.

Alat dengar ini mempunyai alat kawalan jauh yang dapat digunakan untuk mengawal kelantangan dan menjawab panggilan tanpa menyentuh telefon pintar anda. Audio Technica ATH-S100iS datang dalam pelbagai berwarna-warni warna . Selain itu, alat dengar yang dipasarkan dengan harga 300 ribu juga serasi di hampir semua jenis telefon pintar.

7. Sony MDR-ZX110AP

Sony MDR-ZX110AP

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Kualiti alat dengar dari Sony memang tidak diragukan lagi. Melalui Sony MDR-ZX110AP, anda boleh mendapatkan alat dengar dengan kualiti yang cukup baik dengan harga sekitar 300 ribu. Apa yang membuat anda dapat menggunakan produk ini untuk karaoke di Smule adalah kehadiran mikrofon yang menyertai alat dengar ini.

Sony MDR-ZX110AP mempunyai pemacu dinamik neodymium 30 mm yang ringan sehingga alat dengar ini dapat menghasilkan tindak balas yang stabil dan berirama. Alat dengar ini juga membawa reka bentuk lipat yang menjadikan kualiti audio menjadi lebih baik, walaupun anda dapat mendengar suara yang sangat halus.

8. DBE WS10 Rev 3

DBE WS10 Rev 3

Semak Harga di Shopee

Mencari fon telinga dan fon kepala yang baik untuk Smule? DBE WS10 Rev 3 nampaknya merupakan fon telinga yang sesuai untuk memenuhi keperluan anda. Fon telinga ini membawa reka bentuk dari kayu sehingga kelihatan sangat unik.

Kualiti audio yang dihasilkan oleh fon telinga ini bagus kerana vokalnya lebih halus dan jelas, sedangkan kualiti bass dan treble yang dihasilkan juga tidak berkurang. Menengah dan tinggi yang ditawarkan oleh produk ini juga cukup memuaskan. Yang paling penting, fon telinga ini dilengkapi dengan mikrofon untuk karaoke di Smule. Dapatkan WS10 DB 3 Rev dengan harga hanya 150 ribu rupiah.

9. Logitech H150

Logitech H150

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Kesal ketika bermain Smule tiba-tiba ada suara di sekitar anda yang juga merakam? Sudah tiba masanya untuk beralih ke Logitech H150. Alat dengar ini dilengkapi dengan ciri penghapusan bunyi yang dapat mengurangkan kebisingan di sekitar anda. Bukan itu sahaja, Logitech H150 menawarkan kualiti audio yang sempurna dengan suara stereo penuh.

Reka bentuk alat dengar ini sangat minimalis sehingga senang disimpan. Mikrofon juga dapat diputar untuk dinaikkan ke atas ketika tidak digunakan. Hanya dengan 200 ribu dana, anda sudah boleh memiliki Logitech H150.

10. Earbud EB-12 Asas Dengan Mic

Earbud EB-12 Asas Dengan Mic

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Dana terhad tidak menjadi penghalang untuk memiliki fon telinga yang baik. Earbud Basic EB-12 With Mic adalah fon telinga yang baik dan dilengkapi dengan earbud sehingga telinga terasa lebih selesa.

Mikrofon yang menyertai fon telinga ini dapat memenangkan suara dengan sangat jelas. Selain itu, Earbud Basic EB-12 With Mic juga mempunyai kualiti bass yang cukup bagus dan terdengar dengan jelas ketika digunakan untuk mendengarkan lagu.

Itulah 10 cadangan fon telinga dan alat dengar untuk Smule. Jadi, anda tidak perlu mengeluarkan banyak perbelanjaan untuk mendapatkan fon telinga atau alat dengar yang baik. Pilih salah satu produk yang telah kami kaji di sini.