10 Permainan Dalam Talian Android Terbaik dan Paling Popular di Dunia

Android adalah gudang permainan berkualiti. Hampir semua jenis permainan dapat anda temukan di Android, dari permainan teka-teki hingga permainan petualangan. Pelbagai permainan ini menyajikan permainan yang sangat menarik dan mencabar.

Kaedah permainan yang ditawarkan juga sangat pelbagai. Jika dulu kita hanya boleh bermain permainan sahaja di telefon bimbit, sekarang kita dapat memainkannya bersama pemain lain dari seluruh dunia.

Ya, permainan dalam talian kini menjadi permainan paling popular di Android. Permainan dalam talian ini akan menghubungkan kita dengan berjuta-juta pemain lain di seluruh dunia. Kita dapat membandingkan skor, bersaing satu lawan satu, atau bersaing dengan banyak pemain sekaligus dalam satu permainan.

Kali ini ia akan mengkaji senarai permainan dalam talian Android paling popular di dunia yang boleh anda cuba mainkan sekarang. Permainan ini menawarkan pelbagai jenis permainan dan genre , dari permainan strategi hingga permainan simulasi.

10 Permainan Dalam Talian Android Paling Popular di Dunia

1. Legenda Mudah Alih

permainan dalam talian android paling popular di legenda mudah alih

Mungkin ada di antara anda yang biasa dengan permainan dalam talian Android yang satu ini. Mobile Legend adalah permainan yang menawarkan anda di mana anda boleh bertarung dalam pasukan, 5 Vs 5. Dengan cara itu, sudah tentu anda mesti mempunyai pasukan yang kuat dengan strategi pasti.

Bukan hanya itu, permainan yang telah dimuat turun oleh lebih daripada 4 juta pengunduh juga menawarkan kemudahan kawalan dengan menggunakan  kayu bedik maya  di kiri dan kanan. Jadi, anda boleh melawan musuh dengan mudah menggunakan kayu bedik maya  ini  .

Sekiranya anda mahu memainkannya juga, anda boleh memuat turunnya secara langsung di sini. Untuk masalah ketinggalan  di Mobile Legend, dapatkan penyelesaiannya dalam artikel ini.

2. PUBG BERGERAK

PUBG BERGERAK

Siapa yang tidak tahu permainan strategi satu ini? Pada masa ini, MOBILE PUBG adalah salah satu permainan yang paling popular dan banyak orang gemar bermain permainan ini. Bagaimana tidak, dalam permainan ini anda akan dibuang ke tempat yang tidak diketahui untuk bertahan.

Dalam pengembaraan anda, hanya satu pemain yang boleh berjaya dalam MOBILE PUBG. Oleh itu, pastikan anda mempunyai strategi pasti untuk membunuh pemain PUBG MOBILE yang lain. Kumpulkan senjata anda, jangan biarkan penjaga anda, membunuh atau dibunuh? Mahu bermain juga? Muat turun  di sini.

3. HAGO

hago

Permainan HAGO boleh dikatakan permainan santai, kerana permainan di HAGO memang ringan dan tidak terlalu serius seperti MOBILE PUBG. Tetapi dia berseru, di HAGO anda boleh berbual dengan pemain HAGO yang lain. Bukan hanya melalui  berbual,  tetapi anda juga boleh berbual melalui  panggilan suara. 

Apa yang menarik lagi, HAGO tidak hanya menyediakan satu permainan kerana di HAGO terdapat pelbagai permainan menarik, seperti pertempuran kambing, pertarungan otak, pisau baling, dan banyak lagi. Anda juga boleh menjemput pemain HAGO untuk bertanding, dan melihat adakah anda pandai memainkannya? Buktikan dengan bermain permainan di sini.

4. Lords Mudah Alih

Lords Mudah Alih

Sekiranya anda ingin bermain permainan dalam talian di Android maka jangan ketinggalan permainan yang satu ini. Lords Mobile adalah tempat pemain akan mendapat tugas untuk memerangi monster dan musuh lain. Lords Mobile juga membolehkan pemain meneroka  pulau-pulau ajaib. 

Ciri-ciri lain di Lords Mobile, anda boleh mengundang pemain lain untuk bersekutu dengan anda dan membina kerajaan bersama. Juga, Lords Mobile menyediakan pelbagai pahlawan hebat untuk menghancurkan semua musuh anda. Sekiranya berminat memainkannya, anda boleh memuat turunnya di sini.

5. Tindakan Krisis

Tindakan Krisis

Bagi pemain yang gemar bermain permainan perang mungkin Crisis Action boleh menjadi pilihan terbaik untuk Permainan Dalam Talian Android yang paling popular. Crisis Action adalah permainan dalam talian yang menawarkan kamera dengan perspektif orang pertama atau FPS.

Permainan ini menyajikan permainan di mana anda harus menyelamatkan diri. Anda boleh menembak setiap musuh. Selain menampilkan permainan aksi yang tegang,  pengembang  Crisis Action juga menambahkan beberapa fitur sokongan seperti pelbagai permainan untuk dipilih. Anda boleh memilih 8 permainan yang disediakan. Ingin tahu bagaimana permainannya? Mainkan Crisis Action di sini.

6. Garena AOV

Garena AOV

Tidak terlalu berbeza dengan Mobile Legend, Garena AOV juga merupakan permainan dalam talian yang boleh anda mainkan di telefon bimbit berasaskan Android. Garena AOV adalah pembaharuan Mobile Arena. Dalam permainan, Garena AOV menawarkan pertarungan 5 hingga 5. Jadi, di sini anda boleh bermain secara berkumpulan dengan rakan anda untuk melawan kumpulan lain.

Kelebihan lain yang ditunjukkan oleh Garena AOV ialah melepaskan wira baru setiap minggu. Jadi, anda tidak akan bosan dengan Wira, itu sahaja. Sebenarnya, Garena AOV mendakwa bahawa permainan ini mempunyai kualiti grafik HD . Ingin bermain Garena AOV? Anda boleh mendapatkan permainan secara langsung dengan mengklik di sini.

7. Clash of Clans

Pertembungan kaum-kaum

Salah satu permainan dalam talian yang paling popular hari ini adalah Clash of Clans. Bukan hanya di luar negeri, permainan ini juga sangat digemari oleh pengguna Android di Indonesia. Walaupun begitu popular, baru-baru ini juga muncul lagu-lagu dangdut yang menyinggung permainan ini.

Clash of Clans itu sendiri adalah permainan yang menceritakan tentang pertempuran antara klan. Dalam permainan ini kita mesti membina kampung dan angkatan bersenjata yang bersedia menyerang wilayah musuh. Kita juga harus mempersiapkan pertahanan yang kuat kerana markas kita dapat diserang kapan saja oleh mereka.

Apa yang menjadikan permainan ini sangat popular adalah sistem berbilang pemain. Ya, dalam permainan ini kita dapat menyerang pangkalan atau pangkalan pemain lain. Kita juga dapat membentuk klan untuk bersama-sama menyerang klan lain.

Permainan ini boleh dimuat turun secara percuma melalui Google Play Store. Di dalamnya juga terdapat beberapa barang yang boleh anda beli dengan wang sebenar melalui sistem pembelian dalam aplikasi. Sudah tentu, permainan ini juga memerlukan sambungan internet yang stabil untuk memainkannya dengan lancar.

8. Clash Royale

Clash Royale

Clash Royale mempunyai pencipta yang sama dengan Clash of Clans. Dalam salah satu permainan dalam talian Android yang paling popular, pemain diminta mengumpulkan kad. Kad yang berjaya anda kumpulkan dapat digunakan untuk menyerang musuh.

Anda juga diminta membuat pembelaan atau apa yang disebut  dek pertempuran  untuk melawan dan mengelakkan serangan musuh. Dia berseru, Clash Royale dapat memilih siapa lawan anda siap untuk dikalahkan.

Jadi, anda boleh bertengkar dengan rakan-rakan untuk menentukan siapa pemain paling kuat di Clash Royale. Sekiranya anda dapat memenangi pertarungan, maka anda boleh mendapatkan  penghargaan  atau hadiah yang pasti bermanfaat bagi anda. Penasaran dengan hadiah itu? Muat turun dan mainkan Clash Royale di sini.

9. Bintang Pergaduhan

Bintang Pergaduhan

Permainan yang dibuat oleh  pembangun  Supercell juga boleh menjadi pilihan permainan  dalam talian terbaik  . Kerana permainan ini juga cukup menarik di mana pemain dapat bertarung 3 lawan 3 dengan pemain Brawl Stars yang lain. Di sini, anda mesti mengumpulkan kekuatan dengan menggunakan  Brawlers. Selain itu, anda juga dapat meningkatkan  kemampuan  watak permainan anda, tentu saja, dengan memenangi pertarungan.

Tetapi, jika anda bosan bertempur, Brawl Stars menyediakan tempat untuk mengumpulkan pemain Brawl Stars, iaitu  Club. Nah, di  kelab  ini anda boleh berbual dengan rakan-rakan pemain, untuk menukar petua bermain Brawl Stars. Sangat menarik,  bukan ? Ayuh, segera bermain permainan di sini.

10. Wira Berkembang

Wira Berkembang

Bagi anda peminat permainan pertempuran, Heroes Evolved boleh menjadi penyelesaian terbaik untuk anda. Kerana permainan yang telah dimuat turun lebih dari 200,000 kali menawarkan permainan  pertempuran  dengan pahlawan yang unik. Dalam permainan, anda boleh memilih lebih dari 40 pahlawan yang terdapat di Heroes Evolved, termasuk salah satunya Bruce Lee.

Bukan hanya tuan seni mempertahankan diri, anda juga boleh memilih watak pahlawan fantasi dengan kekuatan sihir yang luar biasa. Selain menghadirkan pertarungan yang menarik, Heroes Evolved juga menawarkan kemudahan klan di mana anda dapat membentuk kumpulan dengan rakan-rakan anda.

Tidak perlu risau tentang masalah bahasa, artikel Heroes Evolved tersedia dalam pelbagai bahasa termasuk bahasa Indonesia. Muat turun di sini.

Sebagai tambahan kepada sepuluh Permainan Dalam Talian Android terbaik yang telah dibincangkan di atas, kami juga mempunyai beberapa cadangan permainan dalam talian yang paling popular untuk peranti Android. Berikut adalah senarai lengkap:

11. BARIS Mari Kaya

LINE Mari Kaya

Sekiranya Clash of Clans mensasarkan pemain yang suka permainan strategi, maka LINE Let's Get Rich sangat sesuai untuk pemain kasual yang tidak mahu bersusah payah menguruskan banyak strategi. Seperti namanya, permainan ini adalah salah satu produk francais dari aplikasi LINE.

Permainan ini menyajikan permainan monopoli yang sangat menarik ke dalam dunia permainan. Permainan ini sebelum ini popular di PC dengan nama Modoo Marble dan kini dibawa oleh LINE untuk pemain di dunia Android.

Pada dasarnya, permainan ini serupa dengan bermain monopoli tradisional. Perbezaannya adalah, dalam permainan ini terdapat pelbagai peta, watak, dadu, dan kad peluang khas yang menjadikannya lebih menarik.

Dalam permainan ini, anda boleh bermain sendirian melawan AI atau bermain dengan rakan anda. Anda juga boleh membentuk pasukan dan kemudian bersama pasukan lain. Sekiranya anda memenangi permainan, anda akan mendapat hadiah mengikut tahap yang anda mainkan.

Semasa bermain, anda juga boleh menggunakan loket yang akan memberikan kesan khas kepada watak yang anda mainkan. Untuk petua dan trik yang lebih lengkap mengenai permainan LINE Let's Get Rich ini, sila baca ulasan dalam artikel ini.

Untuk bermain permainan ini, anda hanya perlu mempunyai akaun LINE. Permainan ini tersedia dalam pelbagai bahasa, termasuk bahasa Indonesia. Anda boleh memuat turunnya secara percuma dengan beberapa pilihan pembelian dalam aplikasinya. Sila muat turun di sini.

12. Pertembungan Raja

Pertembungan Raja

Dari nama yang dibawa mungkin anda akan menganggap permainan ini adalah klon Clash of Clans. Ya, Clash of Kings memang membawa genre yang sama dengan permainan Supercell, tetapi tema yang dibawanya sedikit berbeza.

Dalam permainan ini Clash of Kings harus ada menciptakan kerajaan sambil mengendalikan 7 dunia fantasi. Anda mesti membentuk tentera yang kuat dan pangkalan yang kuat untuk menyerang kerajaan pemain lain dan bertahan dari serangan musuh.

Dalam permainan ini, anda juga dapat membentuk pakatan dengan pemain lain dan kemudian menyerang pakatan lain. Anda boleh bermain permainan ini secara percuma dengan memuat turunnya melalui Google Play Store di sini.

13. Hari Hay

Hari yang mudah

Masih ingat permainan Harvest Moon di konsol PlayStation? Nah, permainan serupa sekarang boleh dimainkan di Android dengan tajuk Hay Day. Walaupun tidak sama dengan Harvest Moon, tetapi permainan ini dapat menyajikan simulasi ladang dan ladang dengan sangat baik.

Anda boleh menanam pelbagai jenis pokok seperti tomato, wortel, dan lain-lain di kebun anda. Anda boleh menghias taman dan menyusunnya agar kelihatan lebih menarik.

Anda juga boleh memelihara lembu, ayam dan ternakan lain. Pelbagai ternakan kemudian diambil telur, susu, daging dan lain-lain. Anda boleh menjual pelbagai produk pertanian dan ternakan di pasaran untuk mendapatkan keuntungan.

Pembeli di pasaran adalah pemain lain dari permainan ini. Anda juga boleh membeli atau menukar barang dengan jiran anda dalam permainan ini. Sekiranya anda berminat bermain, sila muat turun permainan ini secara percuma di sini. Jangan lupa membaca petua dan trik dalam artikel ini.

14. Air Combat OL

pertempuran udara dalam talian

Sesiapa sahaja pasti suka permainan perang di udara. Dengan pesawat tempur, kita akan menyerang dan mengelakkan serangan musuh. Air Combat OL adalah permainan yang sangat mencabar, di mana anda harus mengawal seorang pejuang untuk mengelakkan serangan musuh dari depan, sisi dan belakang.

Permainan ini sangat memerlukan ketangkasan pemain. Pesawat yang anda kendalikan juga dilengkapi dengan persenjataan lengkap dan anti-peluru berpandu yang terdapat di dalam pesawat. Permainan dalam talian ini sangat menarik dan mencabar. Sebenarnya, anda boleh melupakan masa ketika anda bermain permainan yang satu ini.

15. Raja Ludo

Raja Ludo

Permainan dalam talian ini tidak menampilkan permainan perang atau permainan strategi seperti MOBA. Ludo King, permainan klasik yang dipersembahkan dalam bentuk digital. Ini adalah permainan yang menyeronokkan dan cukup popular pada masa kini.

Dalam permainan, anda akan diminta mengumpulkan biji ke dalam kotak di tengah. Dia berseru, Ludo King boleh dimainkan dalam talian dengan rakan-rakan. Perkara yang paling menarik adalah ketika anda dan rakan anda saling menurunkan benih untuk kembali  memulakan. Mari bermain Ludo King di sini.

Sekarang itulah pelbagai permainan dalam talian Android paling popular yang boleh anda mainkan hari ini. Pelbagai permainan sangat sesuai untuk mengisi masa lapang dari kebosanan. Dari senarai di atas, permainan mana yang paling anda sukai?