15 Perisian Karaoke Terbaik untuk PC dan Komputer riba

Di era yang sangat canggih ini, karaoke tidak perlu menggunakan alat khas atau pergi ke tempat-tempat khas. Hanya dengan komputer riba dan komputer, kita boleh berkaraoke sepanjang hari.

Oleh itu, kali ini kita akan membincangkan beberapa perisian karaoke terbaik untuk PC dan komputer riba yang menggunakan sistem operasi Windows dan Mac. Adakah terdapat aplikasi karaoke yang percuma dan boleh digunakan di  luar talian ? Untuk menjawab soalan itu, pertimbangkan artikel berikut, ya.

1. KaraFun

karafun perisian karaoke terbaik

KaraFun adalah aplikasi karaoke paling popular yang ada sekarang. Aplikasi ini mempunyai penampilan seperti iTunes sehingga sangat mudah digunakan. Yang perlu anda buat hanyalah memasukkan lagu, sambungkan mikrofon, dan klik butang putar untuk mula menyanyi.

KaraFun juga mempunyai perpustakaan khas yang mengandungi lebih dari 17 ribu lagu. Tetapi untuk mengakses perpustakaan anda perlu membayar $ 5.99 untuk akses selama 48 jam dan $ 9.99 untuk akses selama satu bulan penuh.

Sekiranya anda tidak mahu memuat turun perisian, KaraFun juga menyediakan pemain web yang boleh diakses dalam talian. Terdapat juga aplikasi mudah alih untuk anda yang ingin berkaraoke di mana sahaja. Aplikasi mudah alih mempunyai ciri-ciri yang tidak jauh berbeza dengan versi desktop.

Kelebihan lain dari KaraFun ialah ketersediaan ciri unik seperti perubahan nada, rakaman langsung, kesan mik, perubahan tempo , dan lain-lain. Kelemahan yang paling menarik adalah kekurangan koleksi lagu klasik di perpustakaannya . Muat turunnya

2. Pemain Karaoke VanBasco

Pemain Karaoke VanBasco

Perisian karaoke percuma seterusnya adalah Pemain Karaoke VanBasco. Perisian ini menawarkan penyesuaian paparan yang cukup lengkap seperti menukar fon, warna latar , dan gambar latar. Paparan antara muka yang dimilikinya juga cukup mudah untuk memudahkan pengguna mengendalikannya.

Ciri menarik lain yang dimiliki oleh Pemain Karaoke VanBasco termasuk tempo, bisu , dan pilihan untuk memainkan hanya satu instrumen. Selain itu, koleksi lagu yang disediakan oleh aplikasi ini juga cukup lengkap. Muat turunnya

3. Karaoke 5

Karaoke 5

Karaoke 5 adalah perisian karaoke terbaik seterusnya dengan menyajikan pelbagai ciri menarik seperti penyegerakan, suku kata, pengadun , dan lain-lain. Perisian ini juga menyokong pelbagai bahasa sehingga sesuai untuk pengguna dari pelbagai bahagian dunia.

Menariknya, selain karaoke, perisian ini juga dapat digunakan untuk mengubah dan membuat fail karaoke. Tetapi untuk menggunakan ciri ini, anda mesti mendaftar dan juga membayar yuran langganan untuk proses pengaktifan. Muat turunnya

4. KaraokeKanta

Karaokekanta

KaraokeKanta adalah aplikasi karaoke yang kaya dengan ciri untuk komputer. Beberapa ciri ini termasuk menyinkronkan rakaman suara dan lagu, pemain format MID dan KAR, menukar suara dan membuat jalur maya, dan mengubah nada dan kelajuan lagu.

Dalam aplikasi ini, anda juga dapat menyimpan dan menyusun lagu ke dalam folder sehingga mudah dicari jika anda ingin menyanyikannya lagi. KaraokeKanta juga tersedia dalam versi berbayar jika anda mahukan ciri yang lebih canggih. Muat turunnya

5. Satu Karaoke

karaoke satu

Seterusnya, ada satu perisian karaoke terbaik yang perlu dipertimbangkan, iaitu One Karaoke. Perisian ini sangat sesuai untuk karaoke di rumah, hotel, restoran, dan juga tempat khas untuk karaoke. Perisian dengan antara muka yang sederhana sangat mudah digunakan dan boleh digunakan walaupun oleh orang biasa sekalipun.

Aplikasi ini dapat menjalankan fail dengan pelbagai format yang berbeza. One Karaoke direka khas untuk orang yang suka berkaraoke, tetapi ingin berkaraoke di rumah tanpa perlu pergi ke tempat karaoke. Ayuh , segera pasang One Karaoke di PC anda dan nyanyikan lagu kegemaran anda bila-bila masa dan di mana sahaja anda mahu.

6. Walaoke

Walaoke

Perisian percuma lain untuk Windows adalah Walaoke yang cukup mudah digunakan. Dalam program ini anda boleh menggunakan video anda sendiri untuk dijadikan latar belakang. Anda juga boleh mencetak senarai lagu yang ada di dalamnya.

Walaoke juga menyokong sistem angka yang membolehkan pengguna memilih lagu berdasarkan nombor urutannya . Selain itu pengguna juga dapat mengubah warna lirik lagu agar lebih mudah dibaca. Muat turunnya

7. Siglos Karaoke Professional

perisian siglos karaoke terbaik

Siglos Karaoke Professional adalah pilihan yang tepat jika anda mahukan aplikasi karaoke yang dilengkapi dengan pelbagai ciri canggih. Ya, tidak seperti aplikasi lain yang direka untuk pengguna umum, Siglos dibuat khusus untuk profesional.

Ciri canggihnya termasuk pengurusan putaran penyanyi untuk mengatur jadual penyanyi, pengumuman penyanyi untuk mengumumkan nama penyanyi, dan ciri promosi untuk penganjur dan juga pemilik kelab bar dan karaoke.

Sudah tentu ciri-ciri lengkap tidak disediakan secara percuma. Perisian Siglos Karaoke Professional ini dijual pada harga $ 99. Harga ini tidak termasuk lagu kerana anda harus membelinya secara berasingan. Tetapi anda juga masih dapat menggunakan video dari YouTube jika tidak ingin membeli lagu-lagunya.

Sekiranya anda mempunyai perniagaan bar atau karaoke, maka perisian itu sesuai untuk anda miliki. Namun, jika hanya untuk penggunaan peribadi, lebih baik menggunakan perisian lain kerana Siglos tidak mempunyai perpustakaan dalam talian , tidak ada versi web dan mudah alih, dan kelihatan kurang mesra pengguna biasa. Muat turunnya

8. PCDJ Karaoki

perisian karaoke karaoke terbaik

PCDJ Karaoki nampaknya dapat memperbaiki kekurangan Siglos, iaitu dengan menghadirkan antara muka yang lebih baik tetapi masih dilengkapi dengan ciri profesional. Secara amnya, perisian ini lebih mudah dikendalikan daripada Siglos.

Perisian ini dilengkapi dengan pelbagai ciri kelas tinggi seperti sokongan untuk pelbagai format fail, putaran penyanyi, dan paparan penyanyi. Perisian ini juga mempunyai perpustakaan intuitif dan dapat memaparkan lirik pada dua layar sekaligus.

Karaoki juga mempunyai perpustakaan lagu berasaskan awan yang disebut KaraokeCloudPro. Perpustakaan ini mempunyai lebih dari 13 ribu koleksi lagu dan dapat diakses dengan bayaran langganan $ 99 sebulan. Perisian Karaoki sendiri dijual pada harga $ 99. Muat turunnya

9. iStar

perisian istar karaoke terbaik

Aplikasi seterusnya adalah iStar yang juga khusus untuk pengguna Mac. Aplikasi ini boleh dimuat turun secara percuma dan mempunyai paparan yang mudah dikendalikan oleh sesiapa sahaja. Cara menggunakannya juga cukup mudah, masukkan lagu, pasang mikrofon, dan mulakan nyanyian.

Aplikasi ini menyokong hampir semua jenis format fail yang popular seperti KAR, AIFF, MP3, dan lain-lain dan juga dapat mengimport lagu dari CD. Semua ciri asas aplikasi karaoke ada di iStar, tetapi jika anda mahukan aplikasi yang lebih kaya dengan ciri, pilih kJams. Muat turunnya 

10. kJams

kjams perisian karaoke terbaik

kJams adalah perisian karaoke khusus untuk pengguna sistem operasi Mac. Paparannya sangat mirip dengan iTunes sehingga mudah dikendalikan oleh pengguna Mac. Cara kerjanya juga tidak jauh berbeza dengan pemain muzik Apple, di mana kita hanya perlu menambahkan lagu ke perpustakaan, kemudian klik main untuk mula menyanyi.

kJams dilengkapi dengan versi lite dan versi pro. Versi lite hanya menawarkan ciri asas karaoke seperti memainkan pelbagai format muzik, menguruskan senarai main, nada, tempo, dan lain-lain. Perisian ini juga menyokong penggunaan alat kawalan jauh Apple.

Manakala dalam versi pro ada berbagai fitur terbaik seperti alat pengurusan penyanyi, aplikasi iPhone asli, dan dapat memaparkan lirik di layar kedua. kJams juga mempunyai kedai muzik terbina dalam yang menyediakan pelbagai lagu terbaru dan paling popular.

Walaupun terdiri daripada versi lite dan versi pro, keduanya tidak percuma. Dipetik dari udemy.com, versi lite kJams berharga $ 40 sementara untuk versi pro harganya $ 110. Cukup mahal untuk poket Indonesia standard. Muat turunnya

11. Pemain Karaoke Lanjutan

Pemain Karaoke Lanjutan

Mahukan perisian karaoke percuma? Anda boleh memilih perisian Advanced Karaoke Player. Ini adalah aplikasi untuk melakukan karaoke di PC secara percuma. Bukan itu sahaja, malah Karaoke Advanced mempunyai antara muka yang sederhana dan tidak membuat anda pening.

Istimewa sekali lagi, Pemain Karaoke Lanjutan ini dapat mengatur fail dengan cepat. Sebenarnya, anda boleh menjalankan video dengan format MP3 + G, .DAT, .MPG, .AVI, .MKV, .MP4, .WMV, .ASF, .VOB, .RM, dan .RMVB. Apa tunggu lagi, mari dapatkan permohonannya di sini.

12. Winamp Pemalam CDG

Pemalam CDG Winamp

Sudah biasa dengan  s pemain muzik perisian Winamp? Ya, perisian yang satu ini juga boleh anda andalkan untuk karaoke dan percuma serta senang. Dengan aplikasi CDG Plug-in Winamp, anda dapat merasakan sensasi karaoke dengan cara yang sejuk dan menarik.

Anda hanya perlu memasukkan lagu dalam format karaoke, kemudian menyanyi! Bukan itu sahaja, WinG CDG Plug-in juga dapat memainkan lagu dalam pelbagai format dan akan langsung ditukar menjadi format .MP3 + G. Mudah, ya?

13. Tri Karaoke

Karaoke Tri

Sekiranya anda ingin menggunakan perisian karaoke dengan banyak fitur, sila pilih aplikasi Tri Karaoke. Dengan perisian ini, anda dapat menyesuaikan tempo, suara,  penghapusan vokal,  bahkan anda dapat mengembalikan format ke MP3 sekali lagi  .

Di samping itu, anda boleh memainkan muzik dalam pelbagai format fail seperti .FLV, .MPEG, .DAT, .VOB, .MP3, .MIDI, .WAVE, .MP4, .MKV, .AVI, .3GP, dan .MP3 + G. Mari muat turun perisian dengan segera dengan mengklik di sini.

14. MiniLirik

MiniLirik

MiniLyrics adalah salah satu perisian karaoke terbaik dan percuma yang kami cadangkan untuk anda. Bagaimana tidak, MiniLyrics mempunyai ciri di mana anda boleh berkaraoke dengan rakan atau keluarga. Ya, MiniLyrics boleh digunakan bersama.

Bukan hanya itu, bahkan MiniLyrics mempunyai  plug-in  untuk pelbagai perisian pemain muzik, anda menamakannya seperti iTunes, Winamp, dan juga Windows Media Player. Jadi,  anda berminat menggunakannya?

15. Tiub Karaoke

Tiub Karaoke

Satu lagi perisian karaoke terbaik, kali ini Karaoke Tube ada di sini untuk memanjakan pengguna Mac. Dengan perisian ini, anda dapat melakukan  streaming  dengan skrin yang lebih besar seperti AirPlay atau Apple TV dengan antara muka yang mudah dan senang digunakan.

Sebagai tambahan, Karaoke Tube mempunyai kira-kira 7,000 lagu yang siap anda nyanyikan. Ciri-ciri yang ditawarkan cukup menarik dan tidak kurang  hebatnya daripada perisian lain. Sekiranya anda berminat, muat turun perisian di sini.

Itulah beberapa perisian karaoke terbaik untuk PC dan komputer riba Windows dan Mac yang ada sekarang. Semua aplikasi karaoke sangat menarik seperti tempat karaoke, seperti Inul Vista . Sebenarnya, beberapa aplikasi boleh dimuat turun secara percuma. Jadi aplikasi karaoke mana yang paling anda percayai?

Atau adakah anda lebih suka karaoke melalui telefon Android? Sekiranya demikian, jika anda ingin berkaraoke melalui peranti Android, sila baca petua silap mata di sini.