Kategori «Panduan Pembeli»

Inilah Cara Memilih HP Yang Betul dengan Anggaran Yang Tepat

Jumlah telefon bimbit yang beredar hari ini tentunya merupakan berita baik kerana anda dan semua orang boleh mempunyai banyak pilihan. Tetapi berita buruknya, kadang-kadang terlalu banyak pilihan boleh membuat anda atau bakal pelanggan lain keliru dalam memilih HP. Terutama sekarang bahawa telefon bimbit yang beredar mempunyai spesifikasi yang berbeza.

Petua Memilih Skrin Telefon Pintar yang Sesuai untuk Anda

Berbanding dengan pemproses dan perkakasan lain, layar adalah komponen telefon pintar yang mendapat perhatian paling banyak kerana setiap kali kita melihat dan mengoperasikannya. Berikut adalah beberapa perkara yang perlu diberi perhatian semasa memilih skrin telefon pintar yang sesuai untuk anda.Saiz skrinPerkara pertama yang perlu dipertimbangkan adalah ukuran skrin kerana berkaitan dengan penggunaan telefon pintar itu sendiri.

Ini adalah 10 Pemproses HP Terbaik di Dunia menjelang 2020

Sekiranya anda perhatikan, ketika ini dalam industri mudah alih, chipset adalah tulang belakang utama telefon pintar. Kerana memang wajar apabila ada telefon bimbit baru, apa yang akan dilihat oleh orang ramai ialah apa chipset yang digunakan pada telefon bimbit. Adakah anda juga termasuk?Adalah wajar untuk memperhatikan chipset terlebih dahulu sebelum memutuskan untuk membeli HP.