Kategori «Panduan Pembeli»

Ayuh, Ketahui Jenis Inframerah Yang Paling Lazim!

Sekiranya anda melihat perkembangannya sekarang, hampir semuanya boleh didapati di telefon pintar, baik dalam bentuk aplikasi dan dalam bentuk perkakasan . Contohnya, dalam bentuk aplikasi, terdapat aplikasi rekod kewangan atau maklumat pertanyaan yang lebih praktikal.Dari segi perkakasan , telefon pintar juga menyediakan pelbagai fitur sokongan kehidupan seperti NFC untuk memeriksa keseimbangan, kamera untuk gambar, dan inframerah, atau dalam bahasa Indonesia yang disebut sebagai inframerah.

Inilah Jenis Chipset Kirin dan Pesanan Terbaiknya!

Selain Samsung, pengeluar telefon bimbit yang juga menghasilkan chipset sendiri adalah Huawei. Syarikat besar China ini mempunyai anak syarikat yang menghasilkan chipset, HiSilicon. Syarikat yang ditubuhkan pada tahun 1991, adalah syarikat semikonduktor yang mempunyai lesen reka bentuk CPU ARM Cortex.

Inilah Jenis Chipset Apple yang Digunakan pada iPhone

Apple adalah syarikat yang cenderung eksklusif. Syarikat ini mengembangkan, mengeluarkan dan memasarkan produk siap mereka secara bebas. Maksudnya, Apple membina peranti (iPod, iPad, iPhone, dan lain-lain) secara bebas dengan konsep reka bentuk seni bina sendiri.Untuk peranti iPhone misalnya. Apple mencipta iPhone dengan konsep reka bentuk seni bina sendiri sehingga dapat disertakan dalam produk yang mereka kembangkan.

Inilah Jenis Kad SIM Telefon Yang Perlu Anda Ketahui!

Sekiranya anda memberi perhatian, telefon bimbit hari ini memerlukan lebih banyak peranti kecil. Cukup periksa telefon bimbit yang anda gunakan, pasti anda akan melihat bahawa trend sekarang, telefon bimbit mesti ramping untuk menjadikannya lebih praktikal untuk digunakan. Inilah yang mempengaruhi jumlah penggunaan bateri penanaman.

Jenis Chipset Mediatek Yang Digunakan oleh HP Hari Ini

Mediatek, sebuah syarikat yang berpusat di Sanghai, adalah salah satu pengeluar chipset terkemuka untuk telefon pintar. Tidak seperti Qualcomm, Mediatek memberi tumpuan untuk mengembangkan chipset yang lebih berpatutan, malah kos pengeluarannya lebih rendah jika dibandingkan dengan chipset dari pengeluar lain.