Kategori «Panduan Pembeli»

Ini Jenis Wifi Yang Paling Umum Digunakan pada Telefon bimbit!

Peranti pintar seperti telefon pintar tidak hanya menyokong rangkaian selular. Telefon bimbit masa kini juga mempunyai kemampuan dan fungsi seperti komputer riba dan peranti PC yang dapat menyambung ke internet melalui rangkaian yang disebut wifi. Apa sebenarnya wifi?Wifi ternyata menjadi singkatan. Ia bermaksud kesetiaan tanpa wayar , teknologi rangkaian tanpa wayar yang disatukan sebagai gabungan wifi.

Inilah Jenis Bateri Yang Digunakan oleh Telefon Pintar

Bateri seperti tenaga pada manusia. Tanpa tenaga manusia tidak dapat hidup. Begitu juga dengan bateri di dalam telefon bimbit, jika anda mempunyai telefon bimbit, tidak ada gunanya jika tidak ada bateri di dalamnya. Ini kerana bateri adalah "nyawa" agar kesinambungan telefon bimbit dapat dihidupkan.Kerana fungsi pentingnya, bateri jelas merupakan salah satu sektor yang dilihat ramai sebelum membeli telefon bimbit.

Inilah Jenis Skrin yang Digunakan pada Telefon Pintar

Selalunya semasa anda membeli telefon bimbit atau telefon pintar hari ini, faktor terpenting yang perlu dipertimbangkan adalah chipset, memori, bateri dan kamera. Kadang-kadang skrin adalah faktor kesekian kalinya. Walaupun layar juga merupakan salah satu faktor penting untuk dipertimbangkan sebelum membeli telefon bimbit.

Jenis Pensijilan Standard Kalis Air dan Ketenteraan di HP

Salah satu jenis telefon pintar yang cukup disasarkan adalah jenis telefon pintar yang tahan air atau tahan lasak. Telefon pintar jenis ini cukup dicari kerana kemampuannya masih boleh berjalan ketika dalam pelbagai keadaan. Contohnya, ada telefon bimbit yang masih berfungsi dengan baik apabila jatuh ke dalam air secara tidak sengaja atau terkena debu.

Inilah Jenis Pelindung Skrin Mudah Alih Hari Ini!

Skrin pada telefon pintar adalah bahagian penting. Fungsinya bukan hanya untuk menampilkan paparan sistem, tetapi layar pada telefon bimbit masa kini berfungsi sebagai penyedia navigasi dan maklumat untuk pelbagai perkara. Skrin ini menentukan sama ada maklumat yang dipaparkan jelas atau tidak.Selain itu, layar juga merupakan bahagian dari telefon pintar yang cukup rentan.