Kategori: Kamera 2016

Berikut adalah 10 lagi kamera hits yang boleh anda pilih

Berikut adalah 10 lagi kamera hits yang boleh anda pilih

Kamera tidak dapat dipisahkan dari kehidupan banyak orang hari ini. Tentunya kamera yang paling biasa digunakan adalah kamera telefon pintar yang dapat dikendalikan dengan mudah oleh banyak orang. Namun, kamera sejati adalah kamera yang nampaknya hanya digunakan oleh mereka yang mempunyai jiwa jurugambar yang tidak mahu melewatkan saat-saat berharga dalam hidup mereka.
10 Pilihan Kamera Poket Terbaik 2016

10 Pilihan Kamera Poket Terbaik 2016

Kamera poket sangat berguna untuk merakam momen istimewa di mana sahaja anda berada. Sebabnya, kamera ini mempunyai ukuran yang sangat kecil sehingga senang dibawa ke mana sahaja. Beberapa jenis kamera poket boleh dimasukkan ke dalam poket seluar anda. Di samping itu, kualiti kamera saku umumnya lebih baik daripada kamera telefon pintar.
10 Cadangan Kamera Prosumer Terbaik 2016

10 Cadangan Kamera Prosumer Terbaik 2016

Kamera prosumer juga dikenal sebagai kamera jambatan, di mana mereka menempati posisi di tengah kamera saku dan kamera DSLR. Sekiranya anda ingin mengganti kamera saku dengan kamera yang lebih canggih, tetapi anda tidak mahu membeli kamera DSLR, maka anda boleh membeli salah satu kamera prosumer terbaik.
10 Kamera Aksi Terbaik dan Berkualiti 2016

10 Kamera Aksi Terbaik dan Berkualiti 2016

Apakah kamera tindakan? Action camera adalah kamera yang biasa digunakan untuk aktiviti luar. Namun, itu tidak bermaksud kamera ini tidak dapat digunakan di dalam rumah. Kamera ini boleh digunakan di mana sahaja, baik di dalam rumah, di luar rumah, dan di dalam air.Jadi, apa perbezaan antara kamera aksi dan jenis kamera lain?
10 Kanta Nikon Terbaik untuk Fotografi 2016

10 Kanta Nikon Terbaik untuk Fotografi 2016

Nikon sangat serius dalam menghasilkan beberapa jenis lensa kamera berkualiti tinggi untuk menyokong semua jenis aktiviti fotografi anda. Membeli lensa tambahan tentu akan menjadikan kualiti kamera yang anda miliki semakin baik. Jadi, apakah lensa Nikon terbaik yang boleh anda rujuk?Sebelum membeli lensa untuk kamera, anda harus menyediakan anggaran anda terlebih dahulu.