Kategori «Petua internet»

Tutorial Cara Menerjemahkan Halaman Web dengan Mudah

Adakah anda pernah mengalami kesukaran membaca artikel di laman web kerana anda mempunyai bahasa yang berbeza? Kami ada penyelesaian terbaik bagi anda yang sukar memahami artikel di laman web, iaitu dengan menerjemahkan laman web.Adakah mungkin? Sudah tentu saya boleh. Anda harus tahu bahawa Google menyediakan ciri untuk menerjemahkan laman web.

6 Perbezaan Hacker dan Cracker Yang Anda Perlu Tahu

Apa yang terlintas di fikiran anda apabila anda mendengar istilah Hacker and Cracker? Ada yang suka menggodam komputer? Atau seseorang yang hobinya merosakkan sistem komputer? Ya, Hacker secara umum adalah seseorang yang hobinya mencari celah untuk menyusup ke sistem komputer.Tetapi tidak seperti Cracker, justru siapa yang menggodam dan merosakkan sistem komputer yang disebut Cracker.

10 Cara Memendekkan Pautan dengan Cepat dan Tanpa Kerumitan

Adakah anda pernah berkongsi pautan panjang di media sosial? Bagaimana perasaan anda apabila melihat pautan itu? Slobbery? Tidak senang dilihat? Atau bagaimana? Untuk memastikan pautan yang terlalu panjang tidak sesuai untuk menulis dan kurang selesa untuk dilihat.Atau adakah anda telah menulis pautan panjang pada kad perniagaan sehingga kelihatan sangat tidak kemas dan memerlukan banyak ruang?