Kategori: Harga Laptop

Ini adalah 10 Cadangan Laptop 8 Juta Terbaik untuk 2020

Ini adalah 10 Cadangan Laptop 8 Juta Terbaik untuk 2020

Kewujudan komputer riba dengan harga yang berpatutan dan kelas harga mahal atau premium kerana masing-masing mempunyai keperluan dan sasaran pasaran sendiri. Sudah tentu komputer riba untuk pelajar akan berbeza harganya daripada komputer riba untuk profesional, seperti pereka dan pengaturcara. Oleh itu, komputer riba hadir di pasaran dengan pelbagai varian harga, salah satunya adalah komputer riba dengan harga kelas Rp8 juta.
10 Cadangan 5 Juta Laptop Terbaik pada tahun 2020

10 Cadangan 5 Juta Laptop Terbaik pada tahun 2020

Harga komputer riba terkini di pasaran sekarang cenderung lebih tinggi. Namun, salah satu yang masih mendapat permintaan tinggi adalah komputer riba dengan harga 5 juta. Komputer riba di kelas ini secara amnya boleh dikategorikan sebagai komputer riba bersaiz sederhana, yang bermaksud bahawa spesifikasi pada umumnya cukup baik untuk permainan berat dan reka bentuk grafik.
10 Cadangan Laptop 4 Juta Terbaik pada tahun 2020

10 Cadangan Laptop 4 Juta Terbaik pada tahun 2020

Komputer riba dalam kelas harga 4 juta dikelaskan sebagai banyak. Secara semula jadi, memandangkan segmen di pasaran kelas 4 juta diklasifikasikan sebagai banyak. Di kelas ini, terdapat komputer riba untuk keperluan produktiviti kerja, terdapat juga komputer riba untuk penyuntingan video ringan. Jelas, 4 juta komputer riba untuk bermain permainan kurang berkualiti walaupun ada yang boleh dipercayai untuk permainan grafik ringan.
10 Cadangan Laptop Terbaik 3 Juta pada tahun 2020

10 Cadangan Laptop Terbaik 3 Juta pada tahun 2020

Terdapat banyak komputer riba di kelas 3 juta. Komputer riba dalam kelas harga ini umumnya komputer riba dengan spesifikasi asas. Artinya, pemproses tertanam biasanya pemproses cekap kuasa yang tidak sesuai untuk keperluan pemprosesan yang kompleks, seperti untuk bermain permainan kelas berat atau untuk mengedit video dan grafik.
10 Cadangan Laptop Terbaik 2 Juta pada tahun 2020

10 Cadangan Laptop Terbaik 2 Juta pada tahun 2020

Secara amnya, harga komputer riba adalah dalam lingkungan 3 juta ke atas. Harganya memang standard untuk komputer riba dengan spesifikasi asas. Tetapi, tahukah anda bahawa terdapat juga banyak komputer riba yang dijual dengan harga antara 2 juta atau di bawah 3 juta.Secara amnya, komputer riba yang dijual dalam julat harga 2 juta adalah komputer riba dengan skrin di bawah 12 inci atau komputer riba jenis hibrid (2-in-1 PC).